Ukrainoje įvestas ekstremaliosios situacijos režimas | KaunoDiena.lt

UKRAINOJE ĮVESTAS EKSTREMALIOSIOS SITUACIJOS REŽIMAS

Ukrainos vyriausybė visoje šalyje 30-čiai dienų, iki balandžio 24-osios įvedė ekstremaliosios situacijos režimą.

„Pratęsiame karantiną ir įvedame ekstremaliąją situaciją visoje Ukrainos valstybės teritorijoje, 30-čiai dienų iki 2020 metų balandžio 24 dienos“, – trečiadienį per vyriausybės posėdį sakė premjeras Denysas Šmyhalis.

Pasak jo, sprendimas sudaro sąlygas esant reikalui pratęsti šias priemones.

Be kitų dalykų, padaryti anksčiau priimtų vyriausybės sprendimų pakeitimai, kuriais anksčiau paskelbtų karantino priemonių galiojimas pratęstas nuo balandžio 3-iosios iki balandžio 24-osios.

Pristatydamas sprendimo projektą, vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas pažymėjo, kad projektą parengė Vidaus reikalų ministerija, taip pat ir dėl gamtinio pobūdžio, valstybinio lygio medicininės ir biologinės nepaprastosios padėties padarinių likvidavimo darbų vadovo paskyrimo, dėl vieningos valstybinės civilinės gynybos sistemos pervedimo į ekstremaliosios padėties režimą.

Pagal priimtą sprendimą sveikatos apsaugos viceministras, vyriausiasis sanitarijos gydytojas, paskirtas vadovauti gamtinio pobūdžio, valstybinio lygio medicininės ir biologinės ekstremaliosios padėties padarinių likvidavimui.

Papildomų materialinių sąnaudų šiam sprendimui priimti nereikia.

„Pirmiausia tam reikia, kad priimtume [teisės aktą] dėl stabilizavimo fondo“, – sakė vidaus reikalų ministras.

Kaip pranešta, kovo 23 dieną ministrų kabinetas įvedė nepaprastosios padėties režimą Donecko, Ternopilio ir Čerkasų srityse. Anksčiau toks režimas buvo įvestas Kijevo, Žytomyro, Černivcių, Dniepropetrovsko, Ivano Frankivsko srityse ir Kijeve.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS