Ukrainos ekspertas neįžvelgia racionalaus pagrindo pirkti rusiškas COVID-19 vakcinas | KaunoDiena.lt

UKRAINOS EKSPERTAS NEĮŽVELGIA RACIONALAUS PAGRINDO PIRKTI RUSIŠKAS COVID-19 VAKCINAS

Ukrainos valstybinės medicinos prekių pirkimų įmonės vadovas Arsenas Žumadilovas pareiškė neįžvelgiąs „racionalaus pagrindo“ pirkti rusiškas vakcinas nuo COVID-19 ligos.

„Kol kas nėra racionalaus pagrindo užsakyti šį rusišką produktą, kurio segmente yra pigesnių, efektyvesnių ir patikimesnių vakcinų“, – sekmadienį pareiškė jis.

A. Žumadilovas pabrėžė, jog vektorinių vakcinų, tokių kaip pirmoji Rusijos sukurta vakcina kandidatė „Sputnik V“, segmente konkurencija didelė.

„18 gamintojų visame pasaulyje yra tam tikroje [vakcinos] kūrimo stadijoje. Tarp jų yra tokie gerbiami tarptautinės farmacijos rinkos dalyviai kaip „AstraZeneca“, „Johnson & Johnson“ ir kiti. Tuo pačiu metu „AstraZeneca“ jau turi leidimą platinti savo vakciną keliose šalyse, įskaitant JK“, – teigė jis.

„Sputnik V“ vakcinos klinikiniai tyrimai baigti ar tęsiami Rusijoje, Baltarusijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Venesueloje, Indijoje ir kai kuriose kitose valstybėse.

Rusija giriasi, kad „Sputnik V“ yra „pirmoji pasaulyje registruota vakcina nuo COVID-19“; priežiūros institucijos suteikė leidimą ją platinti dar rugpjūčio pradžioje. Tą žingsnį kritikavo tarptautiniai ekspertai, atkreipę dėmesį, jog vakcina tuo metu buvo išbandyta tik su keliomis dešimtimis žmonių.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šia vakcina nesiskiepija, praėjusį mėnesį pareiškęs, jog kol kas ji neskirta jo amžiaus žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na nesiskiepyk Zopadrylove su rusiska vakcina

tave per prievarta niekas neskiepija -stipk aukstai iskeles galva trisaky dantyse ysikandes...

Anonimas

rusai rase kad ju vakcina 27 baksai kainuoja,o pardavime dvigubai kainuos

Kęstas

D. Grybauskaitė organizavo ukrainiečių apgaudinėjimą: Visos ukrainiečių kančios yra veltui. Tik visai nuovoką praradęs A. Kubilius dar nesusigaudė: "Vieną tokį pasiūlymą jau esu girdėjęs. Tai europarlamentaro A.Kubiliaus sumanymas pagelbėti Ukrainai. Gražu ir naivu. Tai, kad Europa visiškai pamiršo pažadais suviliotą Ukrainą, yra vienas svarbiausių praėjusių metų įvykių. Sugadino Rusijai „Eurazijos“ verslą, ir gana? Toliau kapanokitės patys. Tačiau kur link kapstomasi, sunku susivokti. Trys priešiškos tarpusavyje proeuropietiškos grupės – V.Zelenskio, P.Porošenkos ir J.Tymošenko. V.Zelenskio prezidentavimas, tiesą sakant, keistas. Europinės žiniasklaidos dėmesys Ukrainos keliams ir klystkeliams gęsta akyse. Tik Rusijos informacinio karo lauke Ukraina apšaudoma kasdien. Sumažėjo Ukrainos žinovų ir Lietuvoje. Nevyksta mūšiai su Rusija – neįdomu?" Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS