Ukrainos ir Kanados lyderiai aptarė ilgalaikį bendradarbiavimą gynybos srityje | KaunoDiena.lt

UKRAINOS IR KANADOS LYDERIAI APTARĖ ILGALAIKĮ BENDRADARBIAVIMĄ GYNYBOS SRITYJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) pirmadienį aptarė ilgalaikį bendradarbiavimą gynybos srityje, pranešė abu lyderiai.

„Tiek, kiek reikės. Būtent tiek laiko mes ketiname teikti Ukrainai paramą“, – po pokalbio telefonu su V. Zelenskiu tviteryje rašė J. Trudeau.

„Turite mano žodį, – pasakė jis Ukrainos vadovui. – Kanada ir toliau teiks karinę, humanitarinę ir finansinę pagalbą.“

V. Zelenskis tviteryje taip pat teigė, kad jie aptarė ilgalaikio bendradarbiavimo gynybos srityje programą.

Praėjusį mėnesį Kanada nusiuntė aštuonis tankus „Leopard 2“ į Ukrainą, kad padėtų karo draskomai šaliai atremti Rusijos invaziją.

Vasarį Otava paskelbė, kad padvigubins Kyjivui pažadėtų tankų skaičių. Vokietijoje pagaminti tankai yra Kanados kariuomenės arsenalo pagrindas ir laikomi vienais pažangiausių jame.

Be to, Kanada pratęsė savo misiją apmokyti Ukrainos kovinius inžinierius iki spalio ir taip pat siunčia medicinos instruktorius, kovą sakė J. Trudeau.

Per pastaruosius metus Otava skyrė Ukrainai daugiau kaip 1 mlrd. Kanados dolerių (672 mln. eurų) karinės pagalbos, įskaitant šarvuočius, raketas „žemė-oras“, haubicas ir amuniciją, taip pat tankus „Leopard 2“.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Justinas Trudeau
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS