Ukrainos oligarchui V. Medvedčukui gresia 15 metų kalėjimo | KaunoDiena.lt

UKRAINOS OLIGARCHUI V. MEDVEDČUKUI GRESIA 15 METŲ KALĖJIMO

  • 0

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras perdavė teismui Ukrainos liaudies deputato, vieno turtingiausių Ukrainos žmonių Viktoro Medvedčuko bylą. Jis kaltinamas valstybės išdavimu ir teroristinės organizacijos rėmimu.

Portalas unian.net rašo, kad valstybės tyrimo biuro tyrėjai baigė tyrimą V.Medvedčuko byloje.

„V.Medvedčukas kaltinamas tuo, kad kartu su kitais Ukrainos liaudies deputatais iš prorusiškos partijos „Opozicinė platforma už gyvybę“ bandė grobstyti nacionalinius išteklius Kryme“, – rašoma tyrėjų pranešime.

Oligarchas V.Medvedčukas, kurio turtas vertinamas 620 mln. JAV dolerių, kaltinamas valstybės išdavimu ir teroristinės organizacijos rėmimu. V. Medvedčukas yra vienas iš partijos „Opozicinė platforma už gyvybę“ lyderių.

Tyrimo duomenimis, Ukrainos parlamentaras padėjo Rusijai jos ardomojoje veikloje prieš Ukrainą. Jis rinko informaciją apie Ukrainos pajėgų dislokaciją, karinį pasirengimą, prisidėjo prie šalies visuomeninio – politinio gyvenimo destabilizavimo.

Kaltinamajam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų su turto konfiskavimu arba be konfiskavimu, rašo unian.net.

Priminsime, kad vieną turtingiausių Ukrainos žmonių ir artimą Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugą V.Medvedčuką balandžio 12-ąją per specialią operaciją sulaikė ukrainiečių pajėgos.

Nuo pernai pavasario už bandymą grobstyti nacionalinius išteklius Kryme jam buvo taikytas namų areštas, tačiau vasario 27 d. jis pabėgo.
 

 

GALERIJA

  • Viktoras Medvedčukas
Gairės: karas Ukrainoje, Viktoras Medvedčukas, Ukrainos valstybinis tyrimų biuras, gresia laisvės atėmimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS