Ukrainos separatistai atidarė savo „ambasadą“ Maskvoje | KaunoDiena.lt

UKRAINOS SEPARATISTAI ATIDARĖ SAVO „AMBASADĄ“ MASKVOJE

Rusijos remiami Ukrainos separatistai antradienį atidarė Maskvoje savo „ambasadą“, Kremliui tęsiant puolimą prieš provakarietišką kaimynę.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino separatistų 2014 metais įkurtų Donecko ir Luhansko apsišaukėliškų „liaudies respublikų“ nepriklausomybę likus kelioms dienoms iki Maskvos karinės intervencijos Ukrainoje pradžios vasario 24 dieną.

Antradienį Donecko „liaudies respublika“ (DLR) Maskvos centre atidarė savo „ambasadą“, įkurtą netoli kelių Vakarų šalių diplomatinių atstovybių.

Aukšto rango Rusijos pareigūnai ceremonijoje nedalyvavo, bet aplink pastatą buvo sutelktos sustiprintos policijos pajėgos.

Donecko separatistų „užsienio reikalų ministrė“ Natalija Nikanorova sakė, kad padėtis regione pastarosiomis dienomis pablogėjo, todėl buvo nuspręsta surengti kuklesnę ceremoniją.

Separatistų pareigūnai seniai sakė norintys, kad jų kontroliuojamos teritorijos galiausiai prisijungtų prie Rusijos, bet antradienį N. Nikanorova teigė, kad pagrindinis tikslas yra „išvaduoti respubliką“.

„Paskui įvyks referendumas“, – ji sakė žurnalistams renginyje, kuriame taip pat dalyvavo DLR „ambasadorė“ Olga Makejeva.

Birželio pabaigoje Maskvos sąjungininkė Sirija irgi pripažino abiejų Ukrainos separatistinių teritorijų nepriklausomybę, tapdama pirmąja po Rusijos tai padariusia šalimi.

N. Nikanorova sakė, kad šiuo metu vyksta derybos, kad DLR pripažintų Šiaurės Korėja.

Separatistų atstovybė Maskvoje buvo atidaryta Rusijos karo Ukrainoje 139-ąją dieną.

Gairės: Ukrainos separatistai, Rusija, ambasada Maskvoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS