V. Capkala ragina pripažinti S. Cichanouskąją išrinktąja prezidente | KaunoDiena.lt

V. CAPKALA RAGINA PRIPAŽINTI S. CICHANOUSKĄJĄ IŠRINKTĄJA PREZIDENTE

Kandidatės į Baltarusijos prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos bendražygė, jos rinkimų štabo narė Veranika Capkala antradienį paragino tarptautinę bendriją pripažinti S. Cichanouskąją išrinktąja prezidente ir padėti sustabdyti „kraujo praliejimą“ šalyje.

„Kreipiuosi į visą pasaulinę bendriją prašau padėti sustabdyti Baltarusijoje vykstantį chaosą, padėti sustabdyti kraujo praliejimą. Pripažinkite Sviatlaną vienintele teisėtai išrinkta prezidente“, – sakė V. Capkala vaizdo įraše, paskelbtame platformos „Telegram“ kanale „Strana dlia žizni“ („Šalis gyvenimui“).

Be to, ji paprašė padėti išlaisvinti politinius kalinius ir surengti „laisvus demokratinius rinkimus“.

„Prašau padėti Baltarusijos žmonėms“, – sakė S. Cichanouskajos sąjungininkė.

V. Capkala taip pat kreipėsi į Baltarusijos saugumo pajėgas ir riaušių policiją prašydama nutraukti smurtą prieš protestuotojus.

Iš Minsko išvykusi kandidatu į prezidentus neįregistruoto Valero Capkalos žmona taip pat kreipėsi į S. Cichanouskąją: „Mieloji Sviatlana, mes girdėjome ir matėme tavo vaizdo žinutę. Noriu tave patikinti, kad aš asmeniškai ir Valeras Capkala tave palaikome. Mes suprantame, kad rugpjūčio 9 dieną Lukašenka pralaimėjo prezidento rinkimus. Vienintelė teisėta šalies prezidentė esi tu, Sviatlana Cichanouskaja.“

Kaip pranešama, rugpjūčio 9 ir 10 dienomis Minske ir daugelyje kitų šalies miestų vyko protestai. Saugumo pajėgos naudojo specialias priemones, pavyzdžiui kurtinamąsias granatas, kad išvaikytų susirinkusiuosius. Buvo sulaikyta daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Baltarusijos ligoninėse gydomi daugiau nei 200 nukentėjusiųjų per protestus. Vidaus reikalų ministerija informavo, kad vienas protestuotojas žuvo, kai jo rankose sprogo nežinomas sprogstamasis įrenginys.

Protesto akcijos vyksta dėl kontroversiškų prezidento rinkimų, per kuriuos, Aliaksandrui Lukašenkai lojalios Centrinės rinkimų komisijos tvirtinimu, jis triuškinama persvara buvo perrinktas dar vienai kadencijai, o opozicijos kandidatė S. Cichanouskaja esą liko antra su 10 proc. balsų.

Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Jus ką mergos, padauginot lietuviško samagono ?

nu griuk

is juoko ,ji prezidente,kam to reikia tik jankiam nori to paties kaip ir hahlendijoje visisko haoso ,o kvailialiurbiai rekia 'Suklastoti,' bet kas bus ,kai atvyke tikrintojai res nesuklastotus rinkimus ,kur yra liudininku pavardes ar irasu kopijos ,kaip Lukosenka 'klastoja'rinkimu rezultatus,KUR ????? Jus tikit tik tuo ka porina sios ponios ,kurios nori itikti jankiam ir pasauliui,kyla klausimas kas Jas stumia i tai ????

abiem premija ;-

po yspudingo dydzio penio vibratorius y visas skyles is Soroso LGBT fondo sandeliu......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS