V. Putinas: akivaizdu, kad kariuomenės lėktuvą numušė Ukraina | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: AKIVAIZDU, KAD KARIUOMENĖS LĖKTUVĄ NUMUŠĖ UKRAINA

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, jog yra akivaizdu, kad Rusijos karinį transportinį lėktuvą IL-76, kuriuo buvo gabenami ukrainiečių belaisviai, virš Belgorodo pasienio srities šią savaitę numušė Ukraina.

Pasak Maskvos, lėktuvas skrido į šią sritį prieš trečiadienį numatytą apsikeitimą belaisviais, kai į jį pataikė priešlėktuvinės raketos. Rusijos teigimu, lėktuve buvo 65 ukrainiečių karo belaisviai.

Ukraina nei patvirtino, nei paneigė, kad yra susijusi su šia katastrofa, tačiau jos pareigūnai, regis, abejoja, ar lėktuve tikrai buvo belaisvių.

„Nežinau, ar jie tai padarė tyčia, ar neapgalvotai, bet akivaizdu, kad tai padarė jie“, – pareiškė V. Putinas susitikime su studentais, pirmą kartą pakomentavęs katastrofą.

Jis taip pat teigė, kad Ukraina žinojo, kaip Rusija planuoja gabenti belaisvius, kai smogė lėktuvui. Kyjivas šį kaltinimą griežtai ginčija.

„Ukrainos kariuomenės pagrindinis žvalgybos skyrius žinojo, kad mes ten gabename 65 karius. Ir žinodami apie tai, jie smogė šiam lėktuvui“, – sakė jis.

„Bet kuriuo atveju tai yra nusikaltimas“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Kyjivas ir Maskva pradėjo baudžiamuosius tyrimus, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino atlikti tarptautinį tyrimą.

Ukraina patvirtino, kad turėjo įvykti apsikeitimas belaisviais, tačiau sakė, kad, kitaip negu anksčiau, jai nebuvo pranešta, jog kariai prie sienos bus gabenami lėktuvu.

Gairės: Vladimiras Putinas, lėktuvo katastrofa, Il-76, ukrainiečių belaisviai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS