V. Putinas ir Kubos lyderis demonstruoja vienybę prieš Jungtines Valstijas | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS IR KUBOS LYDERIS DEMONSTRUOJA VIENYBĘ PRIEŠ JUNGTINES VALSTIJAS

  • 2

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir Kubos prezidentas Miguelis Diazas-Canelis (Migelis Diasas-Kanelis) antradienį pademonstravo vieningą frontą prieš savo bendrą „priešą“ – Vašingtoną – ir pasmerkė Vakarų sankcijas.

Dviejų valstybių lyderiai Maskvoje taip pat atidengė bronzinį paminklą Fideliui Castro (Fideliui Kastrui), kurį V. Putinas gyrė kaip „šviesų“ žmogų.

Kremliaus šeimininkas taip pat gyrė ne vieno dešimtmečio draugystę su Kuba ir sakė, kad dviem šalims reikia toliau stiprinti bendradarbiavimą.

„Visuomet priešinomės įvairaus pobūdžio apribojimams, embargams, blokadoms ir taip toliau“, – pareiškė V. Putinas Kubos lyderiui Kremliuje ir pagyrė Havaną už tarptautinėje arenoje demonstruojamą paramą Maskvai.

M. Diazas-Canelis savo ruožtu pareiškė, kad jo vizitas į Maskvą turi „didelę“ reikšmę“.

„Visų pirma, jis [vizitas] surengtas tuo metu, kai abiem šalims – Rusijai ir Kubai – toliau taikomos nesąžiningos ir savavališkos sankcijos. Be to, abi šalys turi bendrą priešą – jankių imperiją, kuri manipuliuoja didele pasaulio dalimi“, – pareiškė jis Kremliuje.

M. Diazas-Canelis palaikė Rusiją jos konfrontacijoje su Vakarais ir pareiškė, kad Maskva turėtų tvirtai laikytis savo pozicijos.

1991 metais žlugus Sovietų Sąjungai, Rusijos įtaka Kuboje pamažu išblėso, tačiau Maskva pastaruoju metu stengiasi ją susigrąžinti.

JAV sankcijos Kubai taikomos jau ilgiau nei šešis dešimtmečius. Rusijai precedento neturinčios Vakarų sankcijos buvo paskelbtos po to, kai V. Putinas vasario 24-ąją pradėjo invaziją į Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kažkaip Kuba prašė JAV pagalbos

Kai naftos terminale nafta sprogo. Ne Rusijos. Juokingiausia, kad kubiečiai greičiausiai Fidelio paminklus nusigriaus pirmi, o Rusijoj tebestovės.

raulis

Kaip kubieciai kencia tuos debilus? Ten zmones uzdirba 30 doleriu i menesi. Pirkti nera ka, gyvena kaip 19 amziuje... Siaubas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS