V. Putinas ir V. Zelenskis svarsto galimybę rengti naujas taikos derybas | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS IR V. ZELENSKIS SVARSTO GALIMYBĘ RENGTI NAUJAS TAIKOS DERYBAS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis aptarė galimybę surengti naujas taikos derybas po svarbaus apsikeitimo kaliniais.

Abiejų prezidentų kanceliarijos pranešė, kad V. Putinas ir V. Zelenskis vėlų šeštadienio vakarą pasikalbėjo telefonu po ilgai laukto apsikeitimo 70 kalinių.

V. Zelenskio kanceliarija nurodė, kad abu lyderiai yra „patenkinti susitarimų [dėl apsikeitimo kaliniais] įgyvendinimo rezultatais“.

„Abiejų šalių prezidentai taip pat sutiko artimiausiu metu aptarti datą, kada būtų rengiamas viršūnių susitikimas Normandijos formatu“, kuriam be Rusijos ir Ukrainos dar priklauso Prancūzija ir Vokietija.

Kremlius sakė, kad apsikeitimas kaliniais turėjo „didžiulės įtakos“ dvišalių santykių pagerėjimui, ir abi šalys sutarė palaikyti kontaktą.

V. Putinas pabrėžė būtinybę ruoštis naujam viršūnių susitikimui.

Daugiau pastangų mažinti įtampą tarp Maskvos ir Kijevo dedama po to, kai balandį V. Zelenskis buvo išrinktas Ukrainos prezidentu.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) anksčiau paragino rugsėjį surengti Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderių susitikimą.

Tarp kalinių, kuriais apsikeitė Rusija ir Ukraina, buvo ir 24 ukrainiečių jūreiviai, ukrainiečių kino režisierius Olehas Sencovas bei rusų ir ukrainiečių žurnalistas Kyrylas Vyšynskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS