V. Putinas pasveikino M. Gorbačiovą 90 metų jubiliejaus proga | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PASVEIKINO M. GORBAČIOVĄ 90 METŲ JUBILIEJAUS PROGA

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino pirmąjį ir vienintelį SSRS prezidentą Michailą Gorbačiovą jubiliejaus proga ir pažymėjo jo vaidmenį Rusijos ir viso pasaulio istorijoje. Sveikinimo telegrama skelbiama Kremliaus tinklalapyje.

„Jūs pagrįstai priklausote plejadai ryškių, neeilinių žmonių, įžymių dabarties valstybinių veikėjų, padariusių didelį poveikį tėvynės ir pasaulio istorijai“, – pabrėžė V. Putinas.

Jis taip pat pažymėjo aktyvų M. Gorbačiovo dalyvavimą visuomeniniame gyvenime ir tarptautiniuose humanitariniuose projektuose, palinkėjo buvusiam SSRS vadovui sveikatos ir kuo geriausios kloties.

M. Gorbačiovui kovo 2 d. sukako 90 metų.

Pasveikino A. Merkel

Buvęs Kremliaus šeimininkas Michailas Gorbačiovas savo 90-ojo jubiliejaus proga antradienį sulaukė sveikinimų iš viso pasaulio. Vokietijos kanclerė Angela Merkel ne tik pasveikino jį su gimtadieniu, bet ir padėkojo jam už jo politinius pasiekimus.

„Pasinaudosiu jūsų diena, kad dar kartą padėkočiau jums už asmeninį indėlį taikiai užbaigiant Šaltąjį karą bei suvienijant Vokietiją“, – sakoma A. Merkel sveikinime M. Gorbačiovui.

„Vokietija nepamirš svarbaus jūsų indėlio į taikų suvienijimą, kaip ir nuolatinių jūsų asmeninių pastangų siekti draugiškų santykių tarp abiejų šalių“, – rašė A. Merkel. M. Gorbačiovas esą gali su pasididžiavimu žvelgti į savo gyvenimo darbus.

Buvęs Sovietų Sąjungos Komunistų partijos generalinis sekretorius laikomas vienu didžiausių XX amžiaus reformatorių.

M. Gorbačiovą pasveikino ir Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris. M. Gorbačiovas žino, kad jis Vokietijoje turi daug draugų, rašė prezidentas. Tačiau jis taip pat turi žinoti, „kas mes, vokiečiai, jums būsime visad dėkingi už jūsų neįkainojamą indėlį į taikų Vokietijos suvienijimą“. Ši „istorinė laimė“ nebuvo savaime suprantamas dalykas. „Tai buvo daugelio darbas. Tačiau tai labai didele dalimi buvo ir jūsų darbas. Jūs esate tarp žmonių, kūrusių istoriją“, – rašė F. W. Steinmeieris.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Taip

Rusijos išdavikas Putinas dar pasveikino,keista.

Aišk.

Amen jau tau,dienos suskaičiuotos.

Anonimas

Taip,jei ne Gorbaciovo politika ; Baltijos valstybes dar ir dabar butu sssr..Grazu butu ,jei musiskiai ivertintu ,tai ,kas suteike galimybe buti Nepriklausomoms Baltijos valstybems.taippat
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS