V. Putinas priėmė kvietimus aplankyti Tailandą ir Vietnamą | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PRIĖMĖ KVIETIMUS APLANKYTI TAILANDĄ IR VIETNAMĄ

  • 3

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas priėmė kvietimus aplankyti Tailandą ir Vietnamą, sakoma šių Pietryčių Azijos valstybių vyriausybių paskelbtuose pranešimuose.

Rusijos įsiveržimas į Ukrainą įstūmė V. Putiną į tarptautinę izoliaciją ir paliko jam nedaug sąjungininkų. Kai kovą Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) išdavė jo arešto orderį dėl įtariamo tūkstančių Ukrainos vaikų deportavimo į Rusiją, Rusijos lyderio galimybės rengti vizitus dar labiau sumažėjo.

Tailandas, kuris nėra TBT šalis narė, nusprendė toliau bendradarbiauti su Rusija.

Vietnamas palaiko tvirtus santykius su Rusija nuo Sovietų Sąjungos laikų.

Prezidentas Vo Van Thuongas (Vo Van Tuongas) pakvietė V. Putiną greitu metu apsilankyti Vietname, o V. Putinas „su džiaugsmu“ priėmė kvietimą, sakoma vyriausybės interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Tuo tarpu Tailando ministras pirmininkas Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas) trečiadienį Pekine pareiškė pakvietęs Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kitais metais atvykti oficialaus vizito.

Tiek Srettha Thavisinas, tiek Vo Van Thuongas susitiko su V. Putinu Kinijos „Juostos ir kelio iniciatyvos“ forumo kuluaruose.

„Pakviečiau jį aplankyti Tailandą kitais metais, – trečiadienį sakė Tailando premjeras. – Prezidentui Putinui patinka Puketas [Tailando kurortinė sala], kaip suprantu, jis dažnai keliauja.“

Tailando vyriausybės pranešime teigiama, kad V. Putinas priėmė kvietimą, tačiau vizito data dar nenustatyta.

Pasak Rusijos naujienų agentūros TASS, per susitikimą su Srettha Thavisinu V. Putinas apgailestavo, kad dėl neramios tarptautinės padėties sumažėjo jų dvišalė prekyba.

Šiais metais nuo turizmo priklausomoje šalyje apsilankė daugiau nei milijonas rusų. Tailandas neseniai pakeitė vizų išdavimo tvarką ir leido rusams karalystėje praleisti iki trijų mėnesių, prailginant terminą nuo 30 dienų.

Tailandas kartu su Kinija ir Indija susilaikė pernai balsuojant Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, kai buvo smerkiama Rusijos įvykdyta Ukrainos teritorijų aneksija.

Vietnamo vyriausybės interneto svetainėje teigiama, kad Vo Van Thuongas ir V. Putinas aptarė ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo skatinimą.

Rusija yra pagrindinė ginklų tiekėja Vietnamui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ar karlikas priėmė kvietimą

aplankyti Hagą?

Tuta

Juk čia ne Putinas, čia jo antrininkas.

faktas

Tai kokia gi Rusijos izoliacija, jei 3/4 Pasaulio bendrauja su Rusija ir daro biznį. Tik JAV pakalikai lieja tulžį iš bejėgiškumo. Nors JAV nenutraukė biznio su Rusija. Tik vasalai pakalikai Europoje kenčia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS