V. Putinas: Rusija naudos šiuolaikinius ginklus, bet liks pasiruošusi nusiginkluoti | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA NAUDOS ŠIUOLAIKINIUS GINKLUS, BET LIKS PASIRUOŠUSI NUSIGINKLUOTI

Rusija ir toliau didins savo gynybos potencialą, bet bus pasirengusi padaryti viską, kas įmanoma, kad paskatintų „nusiginklavimo procesą, trečiadienį pareiškė rusų prezidentas Vladimiras Putinas.

„Mūsų kariuomenė ir laivynas pademonstravo savo aukštą parengtį. Mes ketiname didinti savo gynybos potencialą, pasitelkti koviniam budėjimui hipergarsinę, lazerinę ir kitą šiuolaikinę ginkluotę, kurios kol kas neturi kitos šalys“, – kalbėjo V. Putinas per susitikimą su aukšto rango karininkais ir prokurorais.

Tačiau toks tikslas, pažymėjo valstybės vadovas, Rusijai „nėra pretekstas kam nors grasinti“.

„Atvirkščiai, esame pasirengę daryti viską, kas nuo mūsų priklauso, kad paskatintume nusiginklavimo procesą, atsižvelgdami ir į mūsų naujausias ginklų sistemas, kurių vienintelė paskirtis yra garantuoti saugumą atsižvelgiant į mums augančias grėsmes“, – sakė V. Putinas.

Jis pabrėžė, jog Maskva skiria daug dėmesio karių parengčiai ir intensyvioms karinėms pratyboms.

„Pažymėsiu, kad pratybų skaičius padidėjo ketvirtadaliu. Svarbu ir toliau didinti karininkų ir karių profesionalumo lygį, stiprinti drausmę ir moralę pajėgose. Visa tai – Ginkluotųjų pajėgų kovingumo garantija“, – pareiškė Kremliaus vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Lietuva žada džedajų kardais apsiginkluot.

Teisybe

kremlius, kaip visada, meluoja.

Z

Koks putkinai tavo siuolaikinis ginklas,kalaso automatas nukopijuotas nuo vokisko naudojamo dar karo metu:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS