V. Putinas: Venesuelos opozicijos lyderį palaikantys Vakarai „išprotėjo“ | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: VENESUELOS OPOZICIJOS LYDERĮ PALAIKANTYS VAKARAI „IŠPROTĖJO“

  • 5

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarai „išprotėjo“, nes palaiko Venesuelos opozicijos lyderį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą), o ne šios Lotynų Amerikos šalies prezidentą.

V. Putinas pavadino J. Guaido „charizmatišku“ politiku, bet perspėjo, jog pasaulis nugrimztų į chaosą, jei nebegaliotų jokios taisyklės.

„Jei įteisinsime tokį būdą ateiti į valdžią – žmogus ateina į aikštę, pakelia akis į dangų ir Dievo akivaizdoje pasiskelbia prezidentu – ar tai būtų normalu, ar ne?“ – klausė jis tarptautinių naujienų agentūrų vadovų per Sankt Peterburge vykstančiame ekonomikos forumą.

„Na, tada chaosas prarytų pasaulį, – perspėjo V. Putinas. – Išrinkime tokiu būdu JAV prezidentą, britų ministrą pirmininką, prancūzų prezidentą. Kas tai būtų?“ – kalbėjo Rusijos lyderis.

„Norėčiau paklausti tų, kas tai palaiko: ar išprotėjote? Ar suprantate, kur tai veda? Ar turėtų būti taisyklės, ar ne?“ – pridūrė jis.

Sausio mėnesį J. Guaido pasiskelbė Venesuelos laikinuoju prezidentu, pareiškęs, kad Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) pernai buvo neteisėtai perrinktas.

Daugiau nei 50 šalių su Jungtinėmis Valstijomis priešakyje išreiškė palaikymą venesueliečių Nacionalinio Susirinkimo vadovui, tačiau Rusija ir Kinija parėmė N. Maduro vyriausybę.

J. Guaido vadovauja kampanijai, kurios tikslas – nuversti kairuolį N. Maduro, kurio valdymo laikotarpiu Venesuela patyrė ekonomikos krachą, bet kol kas šios pastangos nedavė rezultatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Praėjo mėnuo po nepavykusio perversmo. Nieko negirdėti apie tą jankių Gaidį. Gal jau puode išvirtas ? Ar patyliukais užbaladotas...

Kad tik ne taip-

fašistas putinas “pamiršo” kokias pareigas parlamente TEBETURI, J Guaido. Pats per kgbistiskas suktybes valdžioj tebesedi, tai tokius pat komunistinius niekšus užtarineja.

Ignas

Putin's pats nukrito is dangaus i sosta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS