V. Putinas žada patobulinti rugpjūtį sprogusią raketą | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS ŽADA PATOBULINTI RUGPJŪTĮ SPROGUSIĄ RAKETĄ

  • 7

Šalies prezidentas Vladimiras Putinas tikina, kad Rusija patobulins modernią ginklų sistemą, per kurios bandymą rugpjūtį, jai sprogus, žuvo septyni žmonės.

Kremliuje vykusioje ceremonijoje, kur žuvusių mokslininkų našlėms buvo įteikti valstybiniai apdovanojimai, V. Putinas taip pat pareiškė, kad jų vyrai nežuvo veltui.

„Pats tokių unikalių technologijų turėjimo faktas yra svarbiausias ir patikimas planetos taikos garantas, – valstybinės televizijos transliuotoje ceremonijoje sakė V. Putinas. – Nepaisant visko, tikrai patobulinsime šį ginklą.“

Rugpjūtį bandymų poligone Archangelsko regione sprogus šiai ginkluotės sistemai, žuvo septyni žmonės, įskaitant penkis Rusijos branduolinės korporacijos „Rosatom“ darbuotojus.

Šiaurės Rusijoje po sprogimo užfiksuotas padidėjęs radiacinis fonas, kuris sukėlė vietos gyventojų paniką ir Vakarų nerimą dėl Rusijos branduolinių pajėgumų.

Vakarų ekspertai mano, kad bandymų poligone sprogo „9M730 Burevestnik“ branduolinė sparnuotoji raketa, kurią V. Putinas pristatė pernai. NATO vartojamas kodinis šios raketos pavadinimas yra „Skyfall“.

Vis dėlto Rusijos institucijos nepatvirtino, kad incidentas yra susijęs su „Burevestnik“ projektu, kol kas neaišku, kokia tiksliai raketa sprogo.

V. Putinas savo ruožtu pabrėžė, kad Rusijos mokslininkų kurta raketa neturi analogų užsienio šalyse.

„Kalbame apie pačias moderniausias technikos idėjas ir sprendimus, apie ginklą, kuris pasaulyje neturi lygių. Apie ginklą, kuris yra sukurtas užtikrinti Rusijos suverenitetą ir saugumą ateinančiais dešimtmečiais“, – sakė V. Putinas.

Įteikdamas Drąsos ordinus juodai apsirengusioms našlėms, V. Putinas teigė, kad Rusija visada didžiuosis jų vyrais ir palaikys jų šeimas.

„Jie ėmėsi labai sudėtingo, rimto ir kritiškai svarbaus darbo, – tikino jis, vadindamas juos aukščiausios klasės profesionalais. – Jie turėjo specialią misiją.“

„Vieną dieną mes visi išeisime. Klausimas toks – kaip mes gyvenome? Jūsų mylimieji nugyveno garbingą gyvenimą“, – kalbėjo Rusijos lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

HANS

NEBENT IKI TO LAIKO RUSU SNIPAI PAVOGS ARBA NUPIRKS TIKRU RAKETU DOKUMENTUS

Gal

Raketa o gal ir torpeda o gal ir tas ir tas o gal ir net analogov.

rrrr....

Prie raketos primontavo miniatiurini cernobyli,kuris,kaip ir pridera,sprogsta kureju zemeje ir stai-niet analogov...putleris uz gebelsa didesnis demagogas,nes rusams nepaaiskina,kad sis ginklas skirtas rusams greiciau i roju patekti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS