V. Zelenskis dalyvaus G-7 susitikime Japonijoje | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS DALYVAUS G-7 SUSITIKIME JAPONIJOJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Didžiojo septyneto (G-7) vadovų susitikime Japonijoje dalyvaus internetu, penktadienį paskelbė Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

Anksčiau skelbta, kad V. Zelenskis sekmadienį prisidės prie Japonijos Hirošimos mieste susirinkusių G-7 šalių lyderių ir kad tai bus tolimiausia jo kelionė už karo draskomos savo šalies ribų.

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas nacionalinei televizijai sakė, kad V. Zelenskis dalyvaus šiame viršūnių susitikime.

„Esame tikri, kad mūsų prezidentas bus ten, kur reikės Ukrainai, bet kurioje pasaulio dalyje, spręsti mūsų šalies stabilumo klausimo, – sakė O. Danilovas. – Ten bus sprendžiami labai svarbūs klausimai, tad fizinis dalyvavimas yra nepaprastai svarbus ginant mūsų interesus.“

Vėliau penktadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos tinklalapyje paskelbtame pranešime patikslinti sekretoriaus žodžiai.

Esame tikri, kad mūsų prezidentas bus ten, kur reikės Ukrainai, bet kurioje pasaulio dalyje, spręsti mūsų šalies stabilumo klausimo.

„Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis G-7 lyderių susitikime Japonijoje dalyvaus internetu“, – sakoma trumpame pranešime.

Tuo pat metu naujienų agentūra „Reuters“ remdamasi savo šaltiniais skelbia, kad V. Zelenskis prancūzų vyriausybės lėktuvu skrenda į Saudo Arabiją, kur vyks Arabų lygos susitikimas, o vėliau keliaus į Japoniją.

Japonijos premjeras Fumio Kishida (Fumijas Kišida) sakė, kad kovą lankydamasis Kyjive pakvietė V. Zelenskį į G-7 viršūnių susitikimą.

Įtakingiausių pasaulio demokratijų lyderiai Hirošimoje turi paskelbti naujų sankcijų Rusijai dėl jos invazijos į provakarietišką Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, G-7, Japonija, Maskva
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS