V. Zelenskis įvedė sankcijas 198 Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos piliečiams | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS ĮVEDĖ SANKCIJAS 198 RUSIJOS, BALTARUSIJOS IR UKRAINOS PILIEČIAMS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įvedė sankcijas 198 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiams.

Pranešama, kad ribojamosios priemonės nustatytos dešimties metų laikotarpiui.

Šis sprendimas paminėtas sausio 15 dienos Ukrainos prezidento dekrete Nr. 23/2023.

Dekretu įgyvendinamas Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (UNSGT) sprendimas „dėl asmeninių specialių ekonominių ir kitų ribojamųjų priemonių (sankcijų) taikymo ir pakeitimų“.

Į sankcijų sąrašą buvo įtraukti 198 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai.

Tarp jų varžomosios priemonės pritaikytos Rusijos žurnalistei Dianai Pančenko, dirbusiai Kremliui artimo Ukrainos oligarcho Viktoro Medvedčiuko televizijos kanale.

Sankcijos taip pat taikomos Sovietų Sąjungos ir rusų kino režisieriui Andrejui Končalovskiui ir rusų dainininkui Jurijui Lozai, o taip pat Rusijos žurnalistui ir muzikos kritikui Sergejui Sosedovui bei Donbase sužeistam rusų reporteriui Semionui Pegovui.

Skelbiama, kad sankcijos taip pat bus pritaikytos ir keturiems Baltarusijos piliečiams, įskaitant Baltarusijos apžvalgininką Grigorijų Azarenoką.

Kaip pranešė ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“, praėjusį mėnesį Ukrainos Aukščiausioji Rada rekomendavo UNSGT įvesti asmenines sankcijas keliems sportininkas iš Rusijos, Baltarusijos ir kelių valstybių, nes šie ne kartą viešai rėmė Rusijos ginkluotojų pajėgų agresiją prieš Ukrainą.

Tuomet į šį sąrašą buvo įtraukti 56 asmenys. Tarp jų – olimpinė čempionė Alina Kabajeva, boksininkas Nikolajus Valujeva, kuris rėmė Rusijos Krymo aneksiją. Taip pat į sąrašą pateko ukrainiečių futbolininkas Anatolijus Timoščukas, kuris nuo 2017-ųjų yra Sankt Peterburgo futbolo klubo „Zenit“ trenerio asistentas.

Be to, gruodį V. Zelenskis pareiškė, kad UNSGT pavedė vyriausybei pateikti Aukščiausiajai Radai įstatymo projektą, draudžiantį religinėms organizacijoms, susijusioms su įtakos centrais Rusijoje, veikti Ukrainoje.

Gairės: karas Ukrainoje, sankcijos, Volodymyras Zelsnskis, sankcijos Rusijai, sankcijos Baltarusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS