V. Zelenskis kreipėsi į E. Macroną dėl rusų dalyvavimo Paryžiaus olimpiadoje | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS KREIPĖSI Į E. MACRONĄ DĖL RUSŲ DALYVAVIMO PARYŽIAUS OLIMPIADOJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Prancūzijos lyderį Emmanuelį Macroną (Emaniuelį Makroną) dėl būtinybės neleisti Rusijai Paryžiaus olimpiada pasinaudoti agresijos propagandai.

Sekmadienio vakaro vaizdo kreipimesi V. Zelenskis priminė, kad anksčiau tą pačią dieną Rusijos pajėgos kelis kartus apšaudė Chersoną, kur žuvo ir buvo sužeista žmonių.

„Tokiomis sąlygomis, kai rusai nuolat... smogia mūsų miestams, mūsų kaimams... net šokiruoja, kad tenka įtikinėti tarptautinius sporto biurokratus atsisakyti bet kokios paramos valstybei teroristei“, – sakė jis.

V. Zelenskis pabrėžė, jog Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) bandymai sugrąžinti rusų sportininkus į olimpines žaidynes yra „bandymas pasakyti... esą teroras gali būti priimtinas, esą galima nematyti to, ką Rusija daro su Chersonu, Charkivu, Bachmutu, Avdijivka“.

„Šiandien (sekmadienį) nusiunčiau laišką ponui prezidentui Macronui – kaip tik dėl šito ir tęsdamas mūsų pokalbį, įvykusį sausio 24 dieną. Rengdamiesi Paryžiaus olimpiadai turime būti tikri, kad Rusija negalės ja ar bet kokiu kitu tarptautiniu sporto renginiu naudotis agresijos ar savo valstybinio šovinizmo propagandai“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jo teigimu, XX amžiaus pirmojoje pusėje Europoje „buvo padaryta per daug klaidų, nulėmusių labai baisias tragedijas“.

„Buvo ir svari olimpinė klaida. Olimpinio judėjimo ir valstybių terorisčių [keliai] tikrai neturi kirstis“, – pridūrė ukrainiečių prezidentas.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, Olimpiada, Paryžiaus olimpiada
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS