Valdžia: Rusijos draudimas atvykti ES vilkikams nebus taikomas Kaliningrado sričiai | KaunoDiena.lt

VALDŽIA: RUSIJOS DRAUDIMAS ATVYKTI ES VILKIKAMS NEBUS TAIKOMAS KALININGRADO SRIČIAI

Rusijos federalinės valdžios sprendimas nuo spalio 1-osios neįleisti į šalį sunkiasvorių autotransporto priemonių iš Europos Sąjungos valstybių narių nebus taikomas jų atvykimui į Kaliningrado sritį, pareiškė jos vyriausybės pirmininko pavaduotojas Aleksandras Rolbinovas.

„[Rusijos] vyriausybės dokumente [dėl draudimo užsienio vilkikams įvažiuoti į Rusiją] atsižvelgiama į visus mūsų regiono prašymus. Kadangi mūsų teritorija nedidelė, krovinių perkrovimas iš užsienio sunkvežimių specialiuose terminaluose ir tolesnis jų pristatymas Rusijos transportu nedideliu atstumu gali lemti mums papildomas išlaidas. Todėl šiame nutarime Kaliningrado sritis įvardijama kaip viena atskira [šio draudimo netaikymui], – Rusijos žiniasklaida cituoja A. Rolbinovą.

Jis paaiškino, jog Kaliningrado sričiai skirtą krovinį išmuitinęs užsienio vežėjas galės jį pristatyti į bet kurią regiono vietą.

Kaip jau buvo skelbta, Rusija nuo spalio 1 dienos ES vežėjams pradės taikyti ribojimo priemones, taip atsakydama į balandžio mėnesį įsigaliojusį ES ribojamą Rusijos ir Baltarusijos vežėjams. ES vilkikai nebebus įleidžiami į Rusiją, o jais atgabenti kroviniai turės būti perkrauti pasienio terminaluose į Rusijoje registruotus sunkvežimius.

Tokia procedūra Baltarusijoje ES vežėjų atžvilgiu taikoma nuo balandžio vidurio.

Gairės: Kaliningradas, karas Ukrainoje, vilkikas, tranzitas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS