Vokiečių diplomatas: talibai sutinka išleisti afganus ir pasibaigus rugpjūčiui | KaunoDiena.lt

VOKIEČIŲ DIPLOMATAS: TALIBAI SUTINKA IŠLEISTI AFGANUS IR PASIBAIGUS RUGPJŪČIUI

Talibanas ir toliau leis afganams, turintiems reikiamus dokumentus, išvykti iš Afganistano po Jungtinių Valstijų vadovaujamų pajėgų pasitraukimo termino rugpjūčio 31 dieną, trečiadienį pranešė Vokietijos ambasadorius Afganistane.

Markusas Potzelis (Markusas Pocelis) tviteryje pranešė, kad buvo susitikęs su vyriausiuoju talibų derybininku Sheru Mohammadu Abbasu Stanikzai (Šeru Mohamadu Abasu Stanikzajumi).

Jis „patikino mane, kad teisėtus dokumentus turintys afganistaniečiai ir toliau turės galimybę keliauti komerciniais skrydžiais po rugpjūčio 31 dienos“, nurodė diplomatas.

Berlynas perspėjo, kad šiuo metu NATO sąjungininkų vykdoma karinė operacija, skirta evakuoti afganistaniečius, kuriems reikalinga apsauga, negalės būti tęsiama, kai pasitrauks amerikiečiai.

Vis tik vokiečių vyriausybė nori pasirūpinti, kad pažeidžiami afganistaniečiai – įskaitant žmogaus teisių aktyvistus ir buvusius vietinius Vokietijos agentūrų darbuotojus – galėtų saugiai nuvykti į oro uostą ir palikti šalį net ir po rugpjūčio 31 dienos.

Antradienį užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) pareiškė, jog Berlynas mėgins išskraidinti žmones iš civilinės oro uosto dalies ir po šios datos.

Anksčiau trečiadienį kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė turi palaikyti dialogą su Talibanu, jeigu nori apsaugoti pažangą, pasiektą Afganistane per du NATO pajėgų dislokavimo dešimtmečius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Prieš talibus los tik tas apykvailis šunelis Landsbergiokas, visi kiti su jais bendradarbiaus. Pamatysit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS