Vokietijoje artimiausias keturias dienas vyks geležinkelio darbuotojų streikas | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE ARTIMIAUSIAS KETURIAS DIENAS VYKS GELEŽINKELIO DARBUOTOJŲ STREIKAS

Vokietijos keleivinių traukinių tinklas pirmadienį laukia jau antro streiko šį mėnesį, o krovinių vežėjų streikas prasidės savaitgalį.

Streikai dar labiau apsunkins turizmo sezoną bei sukels papildomos įtampos tiekimo grandinėms.

Naujausias streikas, paveiksiantis keleivių pervežimą, rengiamas reikalaujant didesnio darbo užmokesčio, prasidės 2 val. vietos laiku rugpjūčio 23 dieną ir truks 48 valandas, penktadienį žurnalistams sakė traukinių mašinistų profesinės sąjungos GDL vadovas Clausas Weselskis.

Streikas, turintis įtakos krovininiams traukiniams, prasidės rugpjūčio 21 dieną, truks keturias dienas ir baigsis tuo pat metu kaip ir keleivinių traukinių streikas, sakė profsąjungos vadovas.

„Deutsche Bahn“ iki šiol nepranešė, ar padarys kokių nors nuolaidų ginče dėl darbo užmokesčio, kurį ir pradėjo“, – sakė C. Weselskis, turėdamas omenyje Vokietijos geležinkelių operatorių. – GDL neturi kitos išeities, kaip tik rengti streiką prieš "Deutsche Bahn".

„Deutsche Bahn“ sukritikavo pranešimą apie rengiamą naują streiką ir pareiškė, kad tai „visiškai nereikalinga našta keleiviams ir krovinių gabenimo klientams“.

Per dviejų dienų streiką, prasidėjusį rugpjūčio 11 dieną, dauguma Vokietijos tolimojo susisiekimo geležinkelių tinklo traukinių nevažiavo, o tie, kurie važiavo, buvo daug pilnesni nei įprastai.

Stipriai nukentėjo ir „Deutsche Bahn“ krovinių gabenimo tarnyba „DB Cargo“, taip pat ir Vokietijos verslai, jau ir taip susiduriantys su žaliavų bei komponentų trūkumu – nuo medienos ir plieno iki kompiuterių lustų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DB

DE oligarchas.Kainos kosmines o darbuotojams pinigu neranda nors lokführeriu(masinistu) ir taip truksta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS