Vokietijoje sulaikyti du vyrai, įtariami šnipinėjimu Rusijos naudai | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE SULAIKYTI DU VYRAI, ĮTARIAMI ŠNIPINĖJIMU RUSIJOS NAUDAI

Vokiečių federaliniai prokurorai ketvirtadienį pranešė, kad Bavarijoje sulaikyti du Vokietijos ir Rusijos piliečiai, kurie, kaip įtariama, šnipinėjo Rusijos naudai ir planavo sabotažą, siekdami pakenkti karinei paramai Ukrainai.

Du vyrai, įvardyti tik kaip Dieteris S. (Dyteris S.) ir Alexander'as J. (Aleksandras J.), trečiadienį buvo sulaikyti Bairoite, pranešė prokurorai.

Jie kaltinami šnipinėję potencialius išpuolių taikinius, „įskaitant Vokietijoje dislokuotų JAV ginkluotųjų pajėgų objektus“.

Prokurorai sakė, kad Dieteris S. ir asmuo, siejamas su Rusijos žvalgyba, galimus sabotažo aktus Vokietijoje aptarinėjo nuo spalio ir kad pagrindinis tikslas buvo pakirsti Vokietijos karinę pagalbą Ukrainai. Dieteris S. pareiškė norintis vykdyti atakas – sprogdinimus ir padegimus – prieš kariuomenės naudojamą infrastruktūrą ir pramonės objektus, sakoma prokuratūros pareiškime.

Alexander'as J., kaip įtariama, padėjo jam vėliausiai nuo kovo.

Dieteris S., kaip teigiama, žvalgė kai kuriuos objektus, fotografuodavo ir filmuodavo karinį transportą bei įrangą, ir perduodavo informaciją savo kontaktiniam asmeniui.

Trečiadienį teisėjas nurodė suimti Dieterį S. iki galimo kaltinimų pateikimo. Alexander'as J. ketvirtadienį turi dalyvauti teismo posėdyje už uždarų durų.

Dieteriui S. atskirai taip pat gresia kaltinimai nuo 2014 metų gruodžio iki 2016 metų rugsėjo priklausius Rytų Ukrainos Donecko regiono prorusiškų separatistinių pajėgų vienam ginkluotam junginiui.

Rusijai daugiau kaip prieš dvejus metus pradėjus didelio masto invaziją į Ukrainą, Vokietija tapo antra svarbiausia ginklų Kyjivui tiekėja po Jungtinių Valstijų.

Gairės: vokietija, karas Ukrainoje, JAV, šnipai, Doneckas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS