Vokietijos parlamentas nepritarė iniciatyvai dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS PARLAMENTAS NEPRITARĖ INICIATYVAI DĖL PRIVALOMOS VAKCINACIJOS NUO COVID-19

Vokietijos parlamentas ketvirtadienį atmetė vyriausybės palaikomą pasiūlymą asmenims nuo 60 metų įvesti privalomą skiepijimą nuo COVID-19, suduodamas skaudų smūgį kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco) koalicijai.

O. Scholzas, lapkričio pabaigoje tvirtinęs, kad privalomas suaugusiųjų skiepijimas yra geriausias būdas užbaigti pandemiją, buvo užsibrėžęs tikslą įvesti privalomą skiepijimą „vasario pabaigoje arba kovo pradžioje“.

Tačiau bėgant laikui pastangos seko, jo siūlymui nepritariant net kai kuriems O. Scholzo vadovaujamos koalicijos partnerės liberaliosios partijos FDP nariams.

Po kelias savaites trukusių ginčų dėl geriausios formuluotės, kuriai pritartų įstatymų leidėjų dauguma, ketvirtadienį balsavimui buvo patektas vyriausybės remiamas pasiūlymas įvesti privalomą asmenų nuo 60 metų skiepijimą.

Tačiau jį palaikė tik 296 parlamentarai, o 378 balsavo prieš.

Šis pralaimėjimas O. Scholzui yra dar skaudesnis, nes balsavimui buvo pateiktas gerokai sušvelnintas pasiūlymas, kuriame numatyta skiepyti gerokai mažesnę grupę suaugusiųjų nei buvo planuojama pradžioje.

Nors registruojamų naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius tebėra didelis, skiepijimo tempai pastarosiomis savaitėmis sulėtėjo, ligoninėms nepatiriant spaudimo dėl pacientų skaičius.

Vokietija taip pat sušvelnino daugelį dėl COVID-19 įvestų suvaržymų, atšaukė privalomą kaukių dėvėjimą mokyklose ir parduotuvėse.

Kaimyninės Austrijos sprendimas kovą sustabdyti privalomą visų suaugusiųjų skiepijimą dar labiau sustiprino privalomos vakcinacijos priešininkų pozicijas.

O. Scholzo vyriausybė galiausiai gerokai apkarpė savo ambicijas.

Ragindamas parlamentarus balsuoti dėl pateikto pasiūlymo sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas sakė, jog jei šalyje ir toliau dominuos omikron atmaina, kasdien ir toliau mirs po 200–300 žmonių.

„Ar mes, kaip visuomenė, norime su tuo susitaikyti? – klausė K. Lauterbachas. – Tokios aš nevadinčiau humaniška visuomene.“

Tačiau po daugiau nei pusantros valandos trukusių karštų diskusijų Bundestage tapo aišku, kad vyriausybės projektas pasmerktas žlugimui.

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad kancleris net privertė užsienio reikalų ministrę Annaleną Baerbock (Analeną Bėrbok) sugrįžti į Berlyną iš NATO susitikimo Briuselyje, kad atiduotų savo balsą Bundestage.

Maždaug 76 proc. Vokietijos gyventojų yra gavę dvi vakcinos nuo COVID-19 dozes, o 58,9 proc. taip pat paskiepyti  stiprinamąja doze.

Rudenį gali tekti grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras penktadienį pareiškė, kad rudenį šaliai gali tekti grąžinti reikalavimą viešose vietose dėvėti kaukes, įstatymų leidėjams atmetus iniciatyvą dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19.

Karlas Lauterbachas pripažino, kad ketvirtadienį Bundestago priimtą sprendimą atmesti pasiūlymą asmenims nuo 60 metų įvesti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 laiko asmenine nesėkme. 

Tas pasiūlymas buvo kompromisinis variantas, parengtas kai kuriems įstatymų leidėjams griežtai atsisakius pritarti privalomai visų suaugusių gyventojų vakcinacijai.

Šis balsavimas buvo „aiškus ir skaudus pralaimėjimas visiems, kurie pasisako už privalomus skiepus“, sakė ministras ir pridūrė, kad buvo  išnaudotos visos galimybės dar labiau sušvelninti taisykles.

Vokietija neseniai panaikino reikalavimą dėvėti kaukes daugelyje uždarų patalpų, tačiau viešajame transporte jos vis dar privalomos.

K. Lauterbachas taip pat paragino žmones atlikti COVID-19 testus prieš vykstant aplankyti artimųjų per Velykas. 

Šalyje registruojamų naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius mažėja. Per pastarąją parą buvo nustatyti 175 263 nauji COVID-19 atvejai, nors dar neseniai per parą buvo fiksuojama po beveik 300 tūkst. naujų atvejų.

Tačiau kasdien šalyje vis dar registruojama po maždaug 300 su COVID-19 siejamų mirties atvejų, nurodė sveikatos apsaugos ministras. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jau

ir doiciai praregejo nors ir pasjuos nemaza sionistu pakeitusiu pavardes ir gerai kalbanciu vokiskai tai tolygu visoms marionetems kurios ir pacios pajuto gresme sio biobrudo kuris uvo gaminamas jav isteigtose biolaboratorijose kartu su cheminiu ginklu barstomo is kosmoso o tie kurie mate ir suprato paskleide tiesa juos you t uzblokavo 1 isju majami vadimas florida taspat vyksta visur nes zveris ispaustas i kampa priesinasi is paskutyniuju nes jaucia kas jo laukia ta mes matome siandien======

Ela

...nesuprantama...kokia gali būti priverstinė vakcinacija ? Yra daug ligų užkrečiamų ...ir sloga...ir gripas...ir tuberkuliozė... ir dar plius kovidas ...ir dar kt....tos užkrečiamos ligos nepaliks mūsų ,bet prievartos skiepytis neturi būti ypač neištirtais skiepais kovido.)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS