„YouTube“ vadovė: D. Trumpui bus leista grįžti į platformą, kai sumažės smurto grėsmė | KaunoDiena.lt

„YOUTUBE“ VADOVĖ: D. TRUMPUI BUS LEISTA GRĮŽTI Į PLATFORMĄ, KAI SUMAŽĖS SMURTO GRĖSMĖ

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) galės vėl naudotis savo „YouTube“ kanalu, tačiau tik tada, kai nebeliks grėsmės, kad jis kurstys smurtą, ketvirtadienį pareiškė šios interneto milžinei „Google“ priklausančios vaizdo įrašų transliavimo platformos vadovė.

„YouTube“ sausio pabaigoje blokavo D. Trumpo kanalą, pasekdama kitų socialinės žiniasklaidos platformų, suspendavusių buvusio prezidento paskyras po kruvinų sausio 6-osios riaušių Kapitolijuje, pavyzdžiu.

„Atšauksime Donaldo Trumpo kanalo suspendavimą, kai nuspręsime, kad smurto grėsmė sumažėjo“, – sakė „YouTube“ vadovė Susan Wojcicki (Siuzan Voičicki) per interviu strateginių studijų centrui „Atlantic Council“.

„Turint galvoje vakar Kapitolijaus policijos paskelbtą įspėjimą apie galimą ataką ketvirtadienį, manau, visiškai aišku, kad didelė smurto grėsmė vis dar išlieka“, – kalbėjo ji.

Atšauksime Donaldo Trumpo kanalo suspendavimą, kai nuspręsime, kad smurto grėsmė sumažėjo.

S. Wojcicki sakė, kad atšaukus D. Trumpo kanalo suspendavimą, jam, kaip ir visiems „YouTube“ vartotojams, bus taikoma ta pati „trijų smūgių“ sistema.

Jei į kanalą bus keliami vaizdo įrašai, pažeidžiantys „YouTube“ taisykles, draudžiančias kurstyti smurtą ar nepagrįstai abejoti rinkimų proceso sąžiningumu, jis gaus daugiau vadinamųjų smūgių ir bus suspenduojamas.

S. Wojcicki pažymėjo, kad kanalai, per 90 dienų laikotarpį gavę tris smūgius, bus šalinami iš „YouTube“.

„Tai buvo pirmas smūgis“, – sakė ji, turėdama galvoje D. Trumpo kanalą.

„Smūgių sistemą taikome pasaulio lyderiams; (Brazilijos prezidentui Jairui) Bolsonaro (Žairui Bolsonaru) – už dezinformaciją apie COVID-19, dabar pašalinome kanalus Mianmare“, – kalbėjo „YouTube vadovė.

Anot S. Wojcicki, sprendžiant, ar jau saugu leisti D. Trumpui sugrįžti į „YouTube“, bus atsižvelgta į retoriką internete, taip pat į policijos departamentų ir vyriausybės agentūrų išsakomus būgštavimus dėl politiškai motyvuoto smurto grėsmių.

Jos nuomone, labai svarbu pasaulio lyderiams taikyti tokius pat standartus, kaip ir visiems kitiems „YouTube“ vartotojams.

„Būtų labai pavojinga leisti manyti, jog kai kam taikomos išimtys“ dėl turinio taisyklių pažeidimų, sakė S. Wojcicki.

„YouTube“ sulaukė kritikos dėl lėto atsako į sausio 6-osios smurtą Vašingtone ir dėl šioje platformoje skleidžiamų sąmokslo teorijų.

D. Trumpas buvo blokuotas kitų socialinės žiniasklaidos platformų, įskaitant „Twitter“ ir „Facebook“.

„Facebook“ suburta nepriklausoma valdyba svarsto populiariausio socialinio tinklo priimtą sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

koki

cia suda malat juk visa gresme kylo ir kyla is esanciu demonu kurie ciniskai tyci/ojasi is jav zmoniu zinoma kad uz visa si genocidmesla finansavo soros bilgeic korporacijos bei amazon taip kad nebuk /gerute/ ir Trumpas turi savus kanalus o pati but savarankiska ir nelist i sikna globalistam;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS