Žiniasklaida: ieškodamas priešų, V. Putinas prarado budrumą savo šalyje | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: IEŠKODAMAS PRIEŠŲ, V. PUTINAS PRARADO BUDRUMĄ SAVO ŠALYJE

  • 5

Kremlius perėjo nuo kovos su terorizmu strategijos, kuri buvo taikoma 2000-ųjų pradžioje, iki priešų ieškojimo ten, kur jų nėra, skelbia UNIAN portalas, cituodamas „Financial Times“.

Praėjus kelioms dienoms po teroristinio išpuolio Maskvos koncertų salėje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl visko kaltino Ukrainą. Kremliui tai ne pirmas kartas, rašo „Financial Times“. Anksčiau, per antrąjį Čečėnijos karą, V. Putinas siejo čečėnus su „Al-Qaeda“. Tada Rusijos prezidentas bandė susieti šį karą su tarptautine kova su terorizmu.

„Pasinaudodamas kova su terorizmu, V. Putinas tikėjosi glaudesnio bendradarbiavimo su Vašingtonu“, – teigė leidinys.

Tačiau Maskvoje įvykęs teroro aktas labai skiriasi nuo ankstesnių situacijų.

„Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę keliose ataskaitose. Vašingtonas prieš dvi savaites viešai perspėjo apie tokią ataką“, – pažymėjo „Financial Times“.

Ieškodamas priešų Vakaruose ir Ukrainoje V. Putinas prarado budrumą savo šalyje.

„V. Putino saugumo aparatas, apsėstas persekioti valstybės priešus, pasirodė esąs nepajėgus užkirsti kelią daugiausiai aukų pareikalavusiam teroristiniam išpuoliui Rusijoje per 20 metų. V. Putino Ukrainos manija apakino jį nuo realių pavojų, gresiančių Rusijai tiek užsienyje, tiek savo šalyje“, – rašė „Financial Times“.

Primename, kovo 22 dieną Maskvos koncertų salėje „Crocus“ ginkluoti užpuolikai pradėjo šaudyti į žmones, po to pastatą padegė.

Kitą dieną V. Putinas apkaltino Ukrainą ir Vakarų valstybes rengiant teroro aktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pats ir

atliko tą terorą. Protingi tai senai suprato Dauig to įrodymų. .Kaip buvo sprogdinami namai prieš jam ateinant į valžią. Vienas KGB generolas pasakė-daug gyvybių kainavo jo atėjimas į valdžią. Bet daug daugiau kraujo bus pralieta, jį išvarant iš posto. Šis KGB generolas neišgyveno ir mėnesiko..;

kremliaus dvokiantys autai

Kažin kiek "dienraštis" gauna už tų kremliaus suskių reklamą?

Kukas

Tai jis ruosiasi tapti lt prezidentu, kad tiek daug reklamos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS