Žiniasklaida: Ispanijos vyriausybė nusprendė tiekti „Leopard“ tankus Ukrainai | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: ISPANIJOS VYRIAUSYBĖ NUSPRENDĖ TIEKTI „LEOPARD“ TANKUS UKRAINAI

Ispanijos vyriausybė nusprendė prisijungti prie Europos sąjungininkų plano tiekti Ukrainai tankus „Leopard“, trečiadienį pranešė ispanų dienraštis „El Pais“.

Pasak dienraščio, Madrido pozicija priklausė nuo to, ar bus pasiektas Europos lygmens susitarimas šiuo klausimu.

Pažymima, kad Ispanijos kariuomenės arsenale yra 347 „Leopard“ tankai.

Tikimasi, kad trečiadienį Berlynas paskelbs sprendimą dėl galingų vokiečių gamybos kovinių tankų „Leopard“, kurių seniai siekia Kyjivas, eksporto.

Vokietija taip pat paragino sąjungininkus pradėti mokyti Ukrainos pajėgas jais naudotis.

Pastarosiomis savaitėmis Vakarų šalys žadėjo ukrainiečiams padėti atremti Rusijos invaziją vis sudėtingesne karine technika, o Kyjivas labiausiai nori kovinių tankų.

Antradienį Berlynas sutikimo dar nedavė, tačiau Vokietijos žiniasklaida, įskaitant laikraštį „Der Spiegel“ ir naujienų kanalą NTV, pranešė, kad kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) jį suteiks.

Pranešimas turi pasirodyti trečiadienį, o kartu turėtų būti paskelbtas leidimas kitoms šalims, įskaitant Lenkiją, Ukrainai perduoti savo tankų „Leopard“, pranešė leidiniai.

Vašingtonas taip pat linksta link sprendimo nusiųsti Ukrainai nemažai tankų „Abrams M1“, laikraščiui „The Wall Street Journal“ teigė JAV pareigūnai.

V. Zelenskis: derybos dėl tankų perdavimo „turi baigtis sprendimais“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad diskusijos dėl modernių vakarietiškų tankų tiekimo jo šaliai „turi baigtis sprendimais“.

Pareiškimas pasirodė atsiradus pranešimams žiniasklaidoje, kad Vokietija ir Jungtinės Valstijos yra pasirengusios juos tiekti.

„Sąjungininkai turi reikiamą tankų skaičių“, kurio Ukraina reikalauja, kad sustiprintų savo pajėgas prieš Rusijos invaziją, savo vakaro kalboje sakė V. Zelenskis.

Gairės: karas Ukrainoje, Ispanija, tankai Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS