NATO stebi padidintą karinės technikos permetimą į Ukrainą | KaunoDiena.lt

NATO STEBI PADIDINTĄ KARINĖS TECHNIKOS PERMETIMĄ Į UKRAINĄ

  • 12

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad pastaruoju metu Rusija padidino sunkiosios ginkluotės ir įrangos permetimą į rytų Ukrainą, bet nesiėmė komentuoti Kijevo teiginį, kad apie 9 tūkst. rusų karių padeda promaskvietiškiems separatistams.

„Mes nekalbėsime apie konkrečius skaičius“, – pasakė J.Stoltenbergas, paklaustas apie Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pastabas, kad daugiau kaip 9 tūkst. Rusijos karių šiuo metu yra separatistų kontroliuojamuose šalies rytuose.

Jau ne kartą Rusija siųsdavo pajėgas ir techniką pirmyn ir atgal, bet pastaruoju metu „mes matome Rusijos technikos daugėjimą Ukrainos rytuose..., tai tankai, artilerija, šarvuočiai, modernios oro gynybos sistemos“, sakė J.Stoltenbergas.

„Toks Rusijos karinis buvimas.. neprisideda prie taikaus ir derybinio sprendimo“, – pasakė jis bei vėl paragino Rusiją visiškai vykdyti Minsko taikos susitarimus, pasirašytus rugsėjį.

P.Porošenka Pasaulio ekonomikos forume Davose anksčiau sakė, kad „turime daugiau kaip 9000 Rusijos Federacijos karių mūsų teritorijoje, daugiau kaip 500 tankų ir sunkiosios artilerijos, šarvuočių“ .

Konflikto sprendimas esąs labai paprastas, sakė jis, remdamasis Minsko susitarimais.

„Liaukitės tiekę ginklus. Liaukitės tiekę šaudmenis. Išveskite karius ir uždarykite sieną. Toks yra labai paprastas taikos planas“, – sakė P.Porošenka, palydėtas plojimų.

Gairės: NATO, karas Ukrainoje, Jensas Stoltenbergas, Rusijos karinė technika
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

tam SLOVE

ir vėl berašti, sklaidaisi? Jei beraštis, tai tik ruskynui tinki, kacape. Jei tau putkinas protingas, tai žiūrėk savo psichinės sveikatos, nes patapai tokiu pat, kaip putkinas, idiotu.

SLOVE RUSIJAJ

PUTINAS-PROTINGIAUSIAS PREZIDENTAS PASAULYJ

vilinerijus

bijo jav tos rusijos delto ir kalba zodziu gal
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS