Argentinoje pašautas įstatymų leidėjas, dar vienas vyras nužudytas | KaunoDiena.lt

ARGENTINOJE PAŠAUTAS ĮSTATYMŲ LEIDĖJAS, DAR VIENAS VYRAS NUŽUDYTAS

  • 0

Argentinos sostinėje šalia Kongreso pastato šūviais iš pravažiuojančio automobilio buvo sunkiai sužeistas vienas įstatymų leidėjas, o dar vienas vyras buvo nušautas, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Pasak jų, įstatymų leidėjas Hectoras Olivaresas (Hektoras Olivaresas) buvo pašautas maždaug 7 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku. 

Kongreso žemuosiuose rūmuose H. Olivaresas atstovauja La Riochos provincijai. Po išpuolio jis gydomas Buenos Airių ligoninėje.

Remiantis valstybinės naujienų agentūros „Telam“ pranešimu, per užpuolimą žuvęs asmuo yra Miguelis Marcelo Yadonas (Migelis Marselas Jadonas), dirbantis federalinio elektros transporto fondo koordinatoriumi La Riochai.

Pranešama, kad H. Olivaresas ir M. M. Yadonas buvo draugai nuo paauglystės laikų ir gyveno viename bute Buenos Airėse. Į vyrus buvo šauta mažiausiai šešis kartus.

Pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

H. Olivaresas priklauso valdančiosios koalicijos Radikalios pilietinės sąjungos partijai ir žemųjų parlamento rūmų Transporto komitetui. 

Prieš išpuolį jis aptarinėjo įstatymo projektą dėl chuliganizmo Argentinos futbole. 

Argentinoje – 44 mln. gyventojų turinčioje šalyje, kur nesiliauja žiniasklaidos pranešimai apie užsitęsusią ekonomikos krizę – išpuoliai prieš politikus nėra retenybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS