Atsargos pulkininkas: V. Putinui ir Maskvai ramios dienos baigėsi | KaunoDiena.lt

ATSARGOS PULKININKAS: V. PUTINUI IR MASKVAI RAMIOS DIENOS BAIGĖSI

  • 28

Atsargos pulkininkas Vaidotas Malinionis LNK reportaže plačiau papasakojo apie pasienio grėsmes, planuojamą sienų uždarymą ir naujausias karo aktualijas.

– Kontrpuolimo tikrieji ženklai yra, kai atsiranda didesnių nei batalionas, bataliono dydžio vienetai. Yra duomenų, kad bataliono dydžio vienetai jau veikia ir kontratakuoja. Dar nebuvo fiksuota brigados dydžio vienetų, bet galbūt artimoje ateityje pamatysime. Buvo ženklų, kad ukrainiečiams pavyko kai kur prasiveržti, pralaužti pirmąsias gynybos linijas. Kai tie prasilaužimai įvyko, gali būti, kad ukrainiečių kariuomenės vadas nutarė, kad laikas telkti ir pagrindines pajėgas. Ukrainiečiai, pajautę savo sėkmę, bandys padaryti didesnius prasiveržimus. Tikėkimės, kad jiems tai pavyks.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ukrainiečiams žadami F-16. Ukrainiečių pilotai pradedami mokyti. Kiek laiko užtruks juos išmokyti valdyti tuos naikintuvus? Ar tai tikrai bus tas faktorius, kuris nulems karo eigą?

– F-16 mašina yra labai universali, galima remti brigadas, kovinius vienetus, suteikti artimąją oro paramą. Tai būtų ženkli parama, galinti nulemti karo eigą ukrainiečių labui.

– O kaip jūs įvertintumėte atakas Maskvoje? Kol kas skrenda pavieniai dronai, bet atrodo, kad Maskvą jie pasiekė be didelio vargo. Ką daro rusų oro gynyba tuos 500 km?

– Tai parodo, kad Rusijos oro gynyba yra labai skylėta. Reikia atkreipti dėmesį į vieną niuansą – ši ataka buvo oficialiai pripažinta Ukrainos pusės. Prezidentas Volodymyras Zelenskis pasakė: karas ateina į Rusiją. Kiek žinau, iš penkių dronų, kuriuos Ukrainos pusė paleido, trys buvo numušti, bet du pasiekė tikslą. Sakyčiau, tai yra labai geras procentas. Vladimirui Putinui, Maskvai ramios dienos baigėsi, nes ukrainiečiai dar kartą įrodė, kad jie gali pasiekti netgi Maskvą. Šiuo atveju buvo ženkliai apgadintas pastatas, kuriame buvo sutelktos valstybinės Rusijos institucijos padaliniai, kurie daro įtaką karo eigai.

– Rusai beldžiasi į Šiaurės Korėją. Ko jie ten ieško? Ar gaus ten ginklų, kokių jiems reikėtų?

Net 20 karių prasiveržus pro mūsų sieną, jie pridarytų užtektinai bėdų. Jei jie dar panaudos nelegalius migrantus savo tikslams, tai gali būti labai pavojingas kokteilis.

– Korėjiečiai turi tam tikrų daiktų, kurių rusams reikia. Tai gali būti ir artilerijos sviediniai, gali būti ir maisto daviniai, net uniformos. Karo metu šaudmenų labai trūksta.

– „Wagner“ grėsmė iš Baltarusijos – lenkai ruošiasi, mes šaipomės. Kurie esame labiau teisūs? Koks planas, kas juos sutvarkytų?

– Lenkija elgiasi labai protingai, jie tai priima labai rimtai. Jie jau pasauliniu mastu teikia žinutes. Visos pasaulinės medijos jau šneka apie tai. Lenkija paprašė Europos Sąjungos paramos, kad sustiprintų sienos gynybą. Ir mums reikėtų remti tokias Lenkijos mintis. Lenkai pritraukė arčiau sienos kovinius padalinius. Šaipytis čia tikrai ne vieta, reikia reaguoti. „Wagner“ galvažudžiai yra profesionalūs kariai, jų išradingumui nėra ribų. Net 20 karių prasiveržus pro mūsų sieną, jie pridarytų užtektinai bėdų. Jei jie dar panaudos nelegalius migrantus savo tikslams, tai gali būti labai pavojingas kokteilis.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

pačiu

laiku į atsargą įšėjo .............. dabar kokteilius gurkšnos ir prognozuos

Kiek žinau

vakaru ir jankiu žiniasklaida nu negali rašyti kad benderovcus jau baigia subalansuoti, kad kasdien žūsta po kelis šimtus ukrų, geriausia informacija būna per TV ROSIJA 24

faktas

Kai tik Maskovos ramios dienos baogsis, tada iš Kijevo gali likti griuvėsiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS