Australijoje kalėti nuteistas vyras, gabenęs žarnyne paslėptą 100 kokaino rutulėlių kontrabandą | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOJE KALĖTI NUTEISTAS VYRAS, GABENĘS ŽARNYNE PASLĖPTĄ 100 KOKAINO RUTULĖLIŲ KONTRABANDĄ

Australijos teismas skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę Portugalijos piliečiui, kuris į Australiją mėgino įvežti žarnyne paslėptą 100 kokaino rutulėlių kontrabandą, antradienį pranešė valdžia.

2023 m. sausio 1 d. Australijos pasienio pajėgų (ABF) pareigūnai Sidnėjaus tarptautiniame oro uoste pasivedė iš Prancūzijos atvykusį 61-erių vyriškį į šalį, kad patikrintų jo bagažą, rašoma ABF pranešime.

Patikrinę bagažą ir paėmę tepinėlius, pasienio pajėgų pareigūnai rado kokaino pėdsakų, todėl, įtarus, kad vyriškis gali gabenti narkotikų, jis buvo perduotas Australijos federalinei policijai (AFP).

Vienoje Sidnėjaus ligoninėje atlikus kompiuterinę tomografiją nustatyta, kad jo virškinamajame trakte yra svetimkūnių. Rugpjūtį vyriškis prisipažino į Australiją bandęs įvežti kokaino.

Naujojo Pietų Velso apylinkės teismas pirmadienį skyrė jam šešerių metų laisvės atėmimo bausmę su galimybe po pusketvirtų metų paleisti jį lygtinai.

„Kad ir kokie išradingi narkotikų kontrabandininkai būtų, kad ir kokie gudrūs jie manytųsi esą, AFP toliau dės pastangas, kad kartu su mūsų partneriais užkirstų kelia šioms kenksmingoms medžiagoms pasiekti australų bendruomenes“, – sakė Colinas Huntas, laikinai einantis vyresniojo AFP inspektoriaus pareigas.

Australijos pasienio pajėgų vadovė Rose Cracknell sakė, kad slėpti narkotikus žarnyne yra itin pavojingas būdas mėginti kontrabanda gabenti neteisėtas medžiagas, kartais galintis baigtis netgi mirtimi.

„Pasienio pajėgų pareigūnai yra apmokyti tikrinti ne tik bagažą... tai reiškia, kad jie stebi keliautojų elgesį ir tai, kaip jie bendrauja su bendrakeleiviais ir įgulos nariais“, – paaiškino R. Cracknell.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS