Australijoje pilotui praradus sąmonę, lėktuvą nutupdė pirmą kartą skridęs mokinys | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOJE PILOTUI PRARADUS SĄMONĘ, LĖKTUVĄ NUTUPDĖ PIRMĄ KARTĄ SKRIDĘS MOKINYS

Lėktuvą pilotuoti besimokančiam studentui pirmojo jo skrydžio metu pavyko sėkmingai nuleisti lėktuvą – ore paaiškėjo, kad instruktorius prarado sąmonę.

Pirmadienį buvo paviešintas praktikanto Maxo Sylvesterio balso įrašas – kai suprato, kad instruktorius nualpo, M. Sylvesteris buvo stebėtinai ramus.

„Jis remiasi į mano petį, bandau palaikyti jį, bet jis vis virsta žemyn“, – Jandakoto oro uosto pietiniame Perto rajone valdymo kontrolės darbuotojams sakė studentas. Operatoriui paklausus, ar žino, kaip nutupdyti lėktuvą, M. Sylvesteris atsakė, kad tai yra jo pirmoji pamoka – jis niekada nėra bandęs nuleisti lėktuvo.

Kol valdymo kontrolės darbuotojas paaiškino nusileidimo eigą, studentas suko ratus virš oro uosto. Vėliau, išklausęs valdymo komandos instrukcijas, M. Sylvesteris saugiai nusileido.

„Tau puikiai sekasi. Žinau, kad tai kelia didžiulę įtampą, bet tau labai gerai sekasi ir mes padėsime tau nusileisti“, – išplatintame įrašę galima girdėti oro uosto valdymo atstovo balsą.

Praktikantas „Cessna“ lėktuvą nutupdė labai tiksliai – šis sustojo reikiamoje vietoje pagrindiniame nusileidimo take, neprireikė ir į įvykio vietą atskubėjusių skubios pagalbos tarnybų paslaugų.

Pilotavimo mokyklos savininkas Chuckas McElwee'as teigė, kad tai – precedento neturintis įvykis. Per 30 metų, kuriuos praleido skraidydamas, esą jam neteko susidurti su niekuo panašiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Petras

Šiam juonuoliui galima pradėti darbinę veiklą.Bus geras pilotas.

...

NUOSTABU!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS