A. B. Breiviko skundas dėl kalinimo sąlygų tikslo nepasiekė | KaunoDiena.lt

A. B. BREIVIKO SKUNDAS DĖL KALINIMO SĄLYGŲ TIKSLO NEPASIEKĖ

  • 4

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) ketvirtadienį atmetė masines žudynes Norvegijoje surengusio ultradešiniųjų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko (Anderso Bėringo Breiviko) skundą dėl, anot jo, „nežmoniškų“ kalinimo sąlygų.

A. B. Breivikas buvo nuteistas kalėti 21 metus už 2011-ųjų liepą įvykdytus 77 žmonių gyvybes nusinešusius išpuolius Osle ir jo apylinkėse. Dauguma jo aukų buvo paaugliai, susirinkę į tuometės Norvegijos valdančiosios Darbo partijos jaunimo stovyklą Utiojos saloje netoli sostinės.

Strasbūre Prancūzijoje įsikūręs EŽTT ketvirtadienį paskelbė, kad byla „neatskleidžia jokių pažeidimų“, ir atmetė „pareiškimą kaip nepriimtiną dėl akivaizdaus nepagrįstumo“.

EŽTT pridūrė, kad jo sprendimas yra galutinis.

Pernai Norvegijos aukščiausios instancijos teismas nusprendė, kad norvegų pareigūnai nepažeidė A. B. Breiviko žmogaus teisių, izoliuodami jį kalėjime.

A. B. Breivikas savo vardą oficialiai pasikeitė ir dabar yra Fjotolfas Hansenas.

Jis taip pat tvirtino, kad dažni apieškojimai išrengus nuogai ir dažni surakinimai antrankiais jo kalinimo pradžioje taip pat yra jo teisių pažeidimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vladas

Demokratinėms priemonėms parazitų neišnaikinsi,prie demokratijos jie sparčiai dauginasi,tad ir atsiranda užuomazgos radikalizmo,bet kol kas tai pavieniai atvijai.Su laiku tikėkimės padaugės,nes politikai nieko nedaro,kad išlaikytu savą rase.

tokius

banditus fanatikus tik /uzmigdyt/ kad nereiketu islaikyt....

Anonimas

Breiviko islaisvinimo valanda ARTEJA. Stipk liberastine - pider.asine Europa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS