B. Netanyahu vėl atmetė paliaubų be įkaitų išlaisvinimo galimybę | KaunoDiena.lt

B. NETANYAHU VĖL ATMETĖ PALIAUBŲ BE ĮKAITŲ IŠLAISVINIMO GALIMYBĘ

  • 7

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) vėl atmetė paliaubų Gazos Ruože galimybę, pasirodžius pranešimams apie derybas dėl trumpų paliaubų su islamistų grupuote „Hamas“.

„Norėčiau išsklaidyti visus melagingus gandus, kuriuos girdime iš įvairių pusių, ir pakartoti vieną aiškų dalyką: paliaubų nebus, kol nebus paleisti mūsų įkaitai“, – sakė jis.

„Hamas“ artimas šaltinis anksčiau trečiadienį pranešė, kad vyksta derybos dėl 12 „Hamas“ laikomų įkaitų, įskaitant šešis amerikiečius, paleidimo mainais į trijų dienų paliaubas Gazos Ruože.

„Derybos vyksta dėl 12 įkaitų, iš kurių pusė yra amerikiečiai, paleidimo mainais į trijų dienų humanitarinę pertrauką, kad „Hamas“ galėtų paleisti įkaitus, o Egiptas turėtų daugiau laiko pristatyti humanitarinę pagalbą“, – sakė šaltinis.

„Nesutariama dėl laikotarpio ir dėl Gazos Ruožo šiaurinės dalies, kurioje vyksta intensyvūs kovos veiksmai“, – teigė šaltinis.

„Kataras laukia Izraelio atsakymo“, – pridūrė jis.

Po spalio 7 dienos palestiniečių kovotojų grupuotės įvykdyto išpuolio, per kurį, Izraelio valdžios teigimu, žuvo daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir buvo paimta daugiau kaip 240 įkaitų, Gazos Ruože jau daugiau kaip mėnesį vyksta kovos.

Teritorijoje per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją žuvo 10 569 žmonės, taip pat daugiausia civiliai, pranešė „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nijole

Kalti labai HAMAS pradejo pulti i izraelio žeme .pradejo žudyti nekaltus vaikus žmones. Labai žiauriai biauriai.už tai atsakymas bomba

koks piktas

ir žiaurus veidas jo.

tik???

kas si hazpadara iremino jei ne bilgeic su mosad saika jav 5 pastogiu czv /kaleimo/ ir patamsejusiu aptvertu lagerna viela B rumu =0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS