Bagdade kilus neramumams JAV ragina irakiečius susilaikyti nuo smurto | KaunoDiena.lt

BAGDADE KILUS NERAMUMAMS JAV RAGINA IRAKIEČIUS SUSILAIKYTI NUO SMURTO

JAV naujus neramumus Bagdade pirmadienį pavadino „keliančiais nerimą“ ir paragino irakiečius susilaikyti nuo smurto, dėl kurio, naujausiais duomenimis, žuvo mažiausiai 12 žmonių, o dar 270 buvo sužeisti po to, kai įtakingas šiitų dvasininkas Moqtada Sadras pareiškė besitraukiantis iš politikos.

„Šiandieniniai pranešimai apie neramumus visame Irake kelia nerimą“, – sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby po to, kai M. Sadrui ištikimi šalininkai, reaguodami į jo pareiškimą, šturmavo vyriausybės rūmus Bagdado žaliojoje zonoje.

„Irako institucijoms neleidžiama veikti. Tai savo ruožtu didina smurto riziką“, – sakė J. Kirby.

„Saugumui, stabilumui ir suverenumui neturėtų kilti pavojus... Raginame susijusius asmenis išlikti ramius, susilaikyti nuo smurto ir siekti taikių konflikto sureguliavimo būdų“, – sakė jis.

J. Kirby paneigė pranešimus, kad evakuojama JAV ambasada Irake, taip pat įsikūrusi Žaliojoje zonoje. „Ambasada nėra evakuojama“, – teigė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

o

kas paragins jav susilaikyt nuo smurto kuris vyksta demonu valstijose kone kasdien niujorkas c iksga tt tai sionpentagonas geriau pritildytu savo diktatoriskus reikalavimus fasistyniam lygmeny pries PP kuriame nebus nugaletoju ===

Anonimas

Gal Meilutytei dar būtų nešalta raudonam prūdely paplaukiot , protestuojant prieš JAV teroristus ?

sako: susilaikykit nuo smurto,

mes jums ginklų atsiūsim. Tuo tarpu - susilaikykit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS