Mirtininko išpuolis Bagdade: mažiausiai 32 žmonės žuvo | KaunoDiena.lt

MIRTININKO IŠPUOLIS BAGDADE: MAŽIAUSIAI 32 ŽMONĖS ŽUVO

  • 0

Mažiausiai 32 žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti pirmadienį mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį tankiai apgyventame Bagdado rajone, pranešė policija ir ligoninės pareigūnai.

Daugelis aukų buvo pavieniai darbininkai, laukę samdytojų vienoje sankryžoje vadinamajame Sadro Mieste – dideliame šiaurės rytiniame Irako sostinės rajone. Ši teritorija, kurioje gyvena daugiausiai šiitai, dažnai tapdavo atakų taikiniu.

Pasak vieno policijos pulkininko, per sprogimą žuvo mažiausiai 32 žmonės, dar 61 buvo sužeistas. Ši ataka buvo jau antras didelis išpuolis Bagdade per pastarąsias tris dienas.

Šeštadienį per dvigubą sprogdinimą viename judriame turguje Bagdado centre žuvo mažiausiai 27 žmonės. Ši ataka pagal aukų skaičių buvo didžiausia Irako sostinėje per pastaruosius du mėnesius.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl pirmadienį įvykdyto sprogdinimo, bet džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ tvirtino įvykdęs visas pastaruoju metu surengtas panašaus pobūdžio atakas, įskaitant dvigubą sprogdinimą Naujųjų metų išvakarėse.

Šioje šalyje IS kontroliuojamos teritorijos pastaruoju metu nuolat mažėjo, o dabar džihadistai gina Mosilą – paskutinį savo kontroliuojamą didelį miestą Irake.

Apžvalgininkai nuogąstauja, kad ši grupuotė, netgi netekusi visų savo valdomų teritorijų Irake, gali suintensyvinti išpuolius prieš civilius šalies miestuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS