Baltarusijos CRK vadovė kaltina opoziciją bandžius jos darbuotojus užkrėsti virusu | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOS CRK VADOVĖ KALTINA OPOZICIJĄ BANDŽIUS JOS DARBUOTOJUS UŽKRĖSTI VIRUSU

Baltarusijos centrinės rinkimų komisijos (CRK) pirmininkė Lidija Jermošina apkaltino opozicijos politiko Nikolajaus Statkevičiaus bendražygių grupę bandžius užkrėsti komisijos darbuotojus koronavirusu ir tokiu būdu nutraukti jos darbą.

„Ši grupė, į kurią ponas N. Statkevičius subūrė vienodų pažiūrų žmones, deja, dėjo visas pastangas sužlugdyti Centrinės rinkimų komisijos darbą“, – sakė L. Jermošina antradienį CRK posėdyje Minske.

Anot jos, šiai N. Statkevičiaus grupei priklausė ir moteris, kuriai testais buvo patvirtinta koronaviruso infekcija COVID-19.

„Ir jai tai žinoma. Ji keliskart buvo čia atvažiavusi, be to, reikalavo ypatingų sąlygų, kad dokumentai iš jos būtų priimti kabinete. Tikriausiai, norėjo nusispjauti mano priimamajame“, – kalbėjo L. Jermošina. 

Komisijos vadovė pažymėjo, kad po to, kai užsikrėtusi moteris buvo izoliuota ir karantinuota, pirmojo lygio kontaktiniu asmeniu ji įvardijo CRK darbuotoją, priėmusį iš jos dokumentus. Anot L. Jermošinos, tokiu būdu siekta „paralyžiuoti viso CRK aparato darbą“.

„Štai tokie šios grupės darbo metodai. Tai negarbingas ir niekingas elgesys“, – kalbėjo ji.

L. Jermošina CRK aparato darbą šiuo laikotarpiu, kai priimami dokumentai dėl kandidatų į prezidentus kampanijų registracijos, palygino su „medicinos darbuotojų darbu užsikrėtusiųjų maru barake“.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad CRK atsisakė užregistruoti opozicijos lyderio N. Statkevičiaus prezidentinę kampaniją, motyvuodama, kad tebegalioja šio politiko teistumas.

Baltarusijos prezidento rinkimai turi įvykti šių metų rugpjūčio 9-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip buvęs STATKUS

Statkėvičiumi tapo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS