Bendražygiai: baltarusių opozicijos lyderė M. Kalesnikava sveiksta | KaunoDiena.lt

BENDRAŽYGIAI: BALTARUSIŲ OPOZICIJOS LYDERĖ M. KALESNIKAVA SVEIKSTA

Kalinama baltarusių opozicijos lyderė Maryja Kalesnikava, kuri neseniai buvo paguldyta į ligoninės intensyviosios priežiūros skyrių, jau sveiksta, ketvirtadienį pranešė jos bendražygiai.

40 metų M. Kalesnikava kartu su opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir aktyviste Veranika Capkala 2020-aisiais vadovavo istoriniams protestams prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

M. Kalesnikava vienintelė iš šių trijų aktyvisčių tebėra Baltarusijoje, tačiau ji buvo nuteista kalėti 11 metų.

Per teismą, kuris vyko už uždarų durų, ji buvo kaltinama siekiais pakenkti nacionaliniam saugumui ir sąmokslu siekiant nekonstituciniu būdu užgrobti valdžią. Jos šalininkai nuosprendį vadina bausme už iššūkį A. Lukašenkai.

Antradienį M. Kalesnikavos šalininkai sakė, kad ji buvo paguldyta į intensyviosios slaugos palatą, bet apie jos būklę buvo mažai žinoma.

„Kaip sako gydytojai, ji sveiksta“, – ketvirtadienį, cituodama jos tėvą, pranešė kito opozicijos politiko Viktaro Babarykos spaudos tarnyba.

M. Kalesnikava buvo perkelta į paprastą palatą, sakoma pranešime. Priduriama, kad jos „apetitas normalus“.

M. Kalesnikavai buvo atlikta operacija, bet gydytojai neinformavo jos tėvo apie diagnozę, nurodoma pranešime.

Jame taip pat sakoma, jog gydytojas iš jos pataisos kolonijos patikino, kad ten jai bus užtikrintos „deramos sąlygos ir priežiūra“, kai ji bus išrašyta iš ligoninės.

Trečiadienį Vokietija paragino nedelsiant paleisti M. Kalesnikavą. Ketvirtadienį panašų raginimą paskelbė Europos Sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Gal buvo paskelbus kokį bado streiką ir apsiėdė lašinių ? Kaip Navalnas ar tie ukrainiečių badautojai ...

o

prieko cia mes? juk turim savus is kuriu tyciojamasi o tam marmaliuotam kom jonukui geriau uzsiciaupt mat valinskio metodu grasina tai aiskus kgb augintynis /liekana/ kurias visas kartu su /ruspaslaptym/ su laiku teks isvalyt nes tai agresoriai ir toliau skleidziantys ja kartu su neapikanta ???===

Apetitas

normalus ....... ir jokios analizės apie "maisto" patekimo kanalus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS