Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų | KaunoDiena.lt

BERLYNE IR LONDONE – PROTESTAI: SUŽEISTI DEŠIMTYS POLICININKŲ

Berlyne šeštadienio protestuose prieš rasizmą suimti 93 žmonės, o protestų metu nukentėjo 28 policijos pareigūnai, iš kurių 3 buvo nuvežti į ligoninę.

Remiantis sekmadienio rytą išplatintu Vokietijos policijos atstovų pranešimu, iš viso protestų metu budėjo apie 800 pareigūnų.

Po taikios demonstracijos netoli Alexanderplatz traukinių stoties prasidėjo smurto proveržis, nes dėl apgadinto policijos automobilio buvo suimtas vyras. Protestuotojai į pareigūnus mėtė akmenis ir butelius.

Kiti protestuotojai suimti dėl įvairių pažeidimų, pasipriešinimo policijai, policijos pareigūnų užpuolimo, bandymo išlaisvinti kalinius ir kovai su koronavirusu skirtų įstatymų pažeidimu.

Šeštadienį dešimtys tūkstančių gyventojų susirinko į demonstracijas didžiuosiuose Vokietijos miestuose. Jie protestavo dėl rasizmo ir policijos brutalumo, dėl kurio JAV žuvo afroamerikietis George'as Floydas.

Policija skaičiuoja, kad į centrinę Berlyno Alexanderplatz aikštę suplūdo apie 15 tūkst. žmonių. Nuo protesto pradžios praėjus vos 45 minutėms, pareigūnai tviteryje paskelbė, kad aikštė jau persipildė, ir paprašė atvykstančių naujų protestuotojų pakeisti planus.

Londone sužeisti 14 policininkų

Jungtinės Karalystės sostinėje mitingo prieš rasizmą metu kilus susirėmimams su kai kuriais protestuotojais, sužeisti 14 policijos pareigūnų. Apie tai sekmadienį pranešė Londono policijos viršininkė Cressida Dick.

„Man nepaprastai liūdna, kad vakar vakarą Londono centre nedidelė dalis protestuotojų griebėsi smurto prieš pareigūnus“, – C. Dick kalbėjo sekmadienio popietę.

Policijos viršininkė taip pat pridūrė, kad „šokiruojamų ir visiškai nepriimtinų“ incidentų metu praėjusią savaitę buvo sužeisti iš viso 13 policininkų.

Po taikaus mitingo prieš rasizmą sostinės centre šeštadienio popietę kai kurie protestuotojai pradėjo mėtyti įvairius daiktus, leisti fejerverkus ir netgi raketas. Pastaruoju atveju išsigandęs policijos žirgas nusviedė policininkę žemyn. Moteris gydoma ligoninėje.

Remiantis policijos duomenimis, per susirėmimus suimta 14 žmonių.

Sekmadienį protestai prieš rasizmą jau vyksta ar dar vyks ne viename Jungtinės Karalystės mieste.

GALERIJA

  • Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų
  • Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų
  • Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų
  • Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų
  • Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų
  • Berlyne ir Londone – protestai: sužeisti dešimtys policininkų
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Katrytė

Black dick matters.

nedemokratas

Sito kriminalinio nusikaltelio mirtis - tik pretekstas visokioms padugnems kelti riauses, lauzyti, dauzyti, metyti molotovo kokteilius i policija. Kas toliau? Niekas nebenores dirbti policijoje? Juodieji pasijus pasaulio seiminin kais, ir baltas zmogus - kadangi yra "rasistas" - bijos iseiti i gatve, kadangi "black lives matter" - baltuju gyvybes - nieko vertos! "Demokratija" toliau klestes. Ir didziausia atsakomybe uz visa sita chaosa tenka ZINIASKLAIDAI, kuri yra absoliuciai tendencinga. Vyksta "zaidimas" i vienus tuscius - be vartininko! - vartus. Vieninga nuomone, kitokios - nera. Man tai primena juodziausius Breznevo laikus kai buvo "viena partija - viena tiesa".

Gerhard

visur publika nori chaliavos is parduotuviu, todel bando isjudinti staus quo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS