„Bild“: ukrainiečiai bandė nužudyti V. Putiną | KaunoDiena.lt

„BILD“: UKRAINIEČIAI BANDĖ NUŽUDYTI V. PUTINĄ

  • 0

Naktį okupantai iš Juodosios jūros raketomis atakavo Mykolajivą. Vėl yra aukų. O vokiečių dienraštis „Bild“ skelbia atskleidęs dar vieną bandymą nužudyti Rusijos prezidentą. Beje, Lenkijoje tarnybas, netgi karo policiją ant kojų sukėlė rastos dar vienos raketos nuolaužos su rusišku užrašu. Bet gali būti, kad objektas atskriejo ne iš fronto linijos, pasakojama LNK reportaže.

Ir vėl rusų karinių pajėgų raketos sminga į daugiabučius. Mažiausiai keturias raketas „Kalibr“ agresorė Rusija paleido iš Juodosios jūros į Ukrainos pietinį miestą Mykolajivą. Smogta į daugiaaukštį pastatą, čia kilo gaisas. Raketa smigo ir į privatų namą. Mažiausiai vienas žmogus žuvo, dar 23 sužeisti, tarp jų – ir vaikas. Naktį okupantai apšaudė ir Sumų regiono pasienio zonas. O Ukrainos gynėjai pozicijų priešui neužleidžia. NATO pagalba beprecedentė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Ukrainai jau pristatyta daugiau kaip 98 proc. žadėtų kovos mašinų: daugiau kaip 1550 šarvuočių ir 230 tankų“, – pranešė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Ukrainai jau pristatyta daugiau kaip 98 proc. žadėtų kovos mašinų: daugiau kaip 1550 šarvuočių ir 230 tankų.

 

O Lenkijos šiaurėje, miške, rastos raketos oras-žemė liekanos. Dirba prokurorai, kariniai ekspertai. Bet lenkų kariškiai ramina – panašu, kad objektas senas, ne iš fronto.

Na, o Vokietijos bulvarinis laikraštis „Bild“ skelbia, kad esą Ukrainos slaptosios tarnybos neseniai bandė kėsintis į Vladimirą Putiną. Pamaskvėje rastos nukritusios drono nuolaužos. Bepilotis buvo su 17 kg sprogmenų. Iš Ukrainos jis buvo paleistas dar praeitą sekmadienį. Taikinys esą buvo Rudnevo pramonės parkas netoli Maskvos. Spėta, kad čia atvyks pats V. Putinas, nes buvo nudažyta žolė. Kremliaus šeimininkui lankantis, skurdžios vejos visuomet purškiamos žaliai, kad gerai atrodytų. Tik tąkart V. Putinas į pramonės parką neatvyko. O ir dronas sudužo už 20 km nuo tikslo. Beje, artėjant Pergalės dienai, prie Maskvos nukrito jau keli dronai. O pačiame Maskvos centre vakar kilo didžiulis gaisras. Jis įsiplieskė būsimos elitinės rezidencijos gyvenamajame komplekse. Tik ir vėl neaišku, kodėl.

Tuo tarpu Vatikane popiežius Pranciškus prieš vizitą į Vengriją priėmė Ukrainos premjerą Denisą Šmyhalį, aptarė taikos perspektyvas. Be to, Ukrainos premjeras prašė Šventojo Tėvo pagalbos padėti susigrąžinti šeimoms į Rusiją deportuotus vaikus. Pontifikas gavo kvietimą atvykti ir savo akimis išvysti karo siaubiamą Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, agresorė, Vladimiras Putinas, Popiežius, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, dronai, raketos, tankai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS