A. Blinkenas: reikia manyti, Rusijos kariai šiuo metu vykdo daugiau žiaurumų Ukrainoje | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS: REIKIA MANYTI, RUSIJOS KARIAI ŠIUO METU VYKDO DAUGIAU ŽIAURUMŲ UKRAINOJE

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį pareiškė, kad tikėtina, jog Rusijos pajėgos vykdo daugiau „žiaurumų“ Ukrainoje.

Tai jis pareiškė praėjusį savaitgalį pasirodžius nužudymų netoli Kyjivo esančioje Bučoje vaizdams. Ukrainos pareigūnai apkaltino Rusijos pajėgas nužudžius šimtus civilių gyventojų platesniame regione aplink Kyjivą. Maskva tokius kaltinimus neigia.

„Kiekvienai bučai tenka daug daugiau miestų, kuriuos Rusija yra okupavusi, ir dar daugiau miestų, kuriuos ji vis dar okupuoja, vietų, kuriose, reikia manyti, Rusijos kariai šiuo metu vykdo daugiau žiaurumų“, – po susitikimo su NATO ir Ukrainos užsienio reikalų ministrais Briuselyje žurnalistams sakė A. Blinkenas.

Jis teigė, kad prieš Rusijos invaziją JAV įspėjo, jog dalis Kremliaus „kampanijos plano buvo vykdyti žiaurumus, taikytis į asmenis, daryti tokius nusikaltimus, kuriuos dabar matome, siekiant terorizuoti civilius gyventojus“.

„Taigi, kaip matėme, tai visą laiką buvo plano dalis“, – pridūrė amerikiečių diplomatijos vadovas.

„Matėme, kaip ukrainiečiai atstumia Rusijos bangą, ir kaip ši banga atsitraukia, o kas lieka po jos – tai siaubinga mirtis ir destrukcija“, – kalbėjo jis.

A. Blinkenas susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, kuris Briuselyje ragino NATO nares suteikti daugiau sunkiosios ginkluotės, baiminantis didelio Rusijos puolimo rytiniame Donbaso regione.

„Mums bekalbant, toliau teikiame tai, ko reikia Ukrainai, tačiau tai taip pat yra nuolat besikeičiantis vaizdas“, – sakė A. Blinkenas.

Jis sakė, kad ukrainiečiai „siūlo naujas sistemas, kurios, jų nuomone, būtų naudingos ir veiksmingos“.

„Pasitelkėme savo, ypač Pentagono, patirtį, kad padėtume nustatyti, kas, mūsų nuomone, iš tiesų galėtų būti veiksminga, ką ukrainiečiai būtų pasirengę panaudoti, kai tik gaus, ir ką mes iš tikrųjų turime“, – nurodė JAV valstybės sekretorius.

 

Gairės: Antony Blinkenas, karas Ukrainoje, Rusijos pajėgos, žiaurumai Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS