Bolivijos laikinoji prezidentė sako užsikrėtusi koronavirusu | KaunoDiena.lt

BOLIVIJOS LAIKINOJI PREZIDENTĖ SAKO UŽSIKRĖTUSI KORONAVIRUSU

Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez (Džaninė Anjes) ketvirtadienį paskelbė, kad jai buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19.

„Man nustatyta COVID-19, man viskas gerai, dirbsiu iš izoliacijos“, – pranešė ji per tviterį.

53-ejų politikė vaizdo įraše sakė, kad ji 14 dienų karantinuosis, o tada pakartos COVID-19 testą.

J. Anez – jau antra Pietų Amerikos lyderė, užsikrėtusi COVID-19 per kelias pastarąsias dienas. Antradienį apie tai, kad susirgo, pranešė brazilų prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru).

Dar vienas aukšto rango Lotynų Amerikos pareigūnas, užsikrėtęs koronavirusu, yra Venesuelos Konstitucinės Asamblėjos pirmininkas Diosdado Cabello (Diosdadas Kabeljas), laikomas antru įtakingiausiu šalies veikėju po prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro).

Pastarosiomis dienomis COVID-19 buvo patvirtintas keturiems J. Anez kabineto nariams, o Senato pirmininkė Eva Copa Murga (Eva Kopa Murga) trečiadienį saugumo sumetimais saviizoliavosi.

„Atsižvelgusi į tai, kiek daug jų [COVID-19] testų rezultatų praėjusią savaitę buvo teigiami, išsityriau ir aš, ir rezultatas buvo teigiamas“, – nurodė J. Anez.

COVID-19 laikinajai prezidentei patvirtinta likus mažiau nei dviem mėnesiams iki visuotinių rinkimų, rengiamų tebesitęsiant koronaviruso pandemijai.

11 mln. gyventojų turinčioje Bolivijoje užfiksuota beveik 43 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių mirė.

Vyriausybės vertinimu, iki rinkimų patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius gali pasiekti 130 000.

Pasaulyje patvirtinta per 12 mln. COVID-19 atvejų, beveik pusė jų – Lotynų Amerikoje ir JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS