Brazilijoje iš lėktuvo pavogta 5 mln. dolerių grynųjų siunta | KaunoDiena.lt

BRAZILIJOJE IŠ LĖKTUVO PAVOGTA 5 MLN. DOLERIŲ GRYNŲJŲ SIUNTA

  • 0

Netoli San Paulo esančiame dideliame krovinių pervežimo oro uoste vagių gauja pavogė 5 mln. JAV dolerių (4,1 mln. eurų) grynaisiais pinigais, kuriuos ketinta oro bendrovės „Lufthansa“ lėktuvu nuskraidinti iš Brazilijos į Šveicariją, pirmadienį pranešė policija.

Ši įspūdinga vagystė buvo įvykdyta sekmadienio vakarą per kelias minutes, o pareigūnai kol kas nesulaikė nė vieno įtariamojo.

Nusikaltėliai įvažiavo į Virakopuso tarptautinio oro uosto terminalą pikapu, ant kurio buvo „užklijuoti lipdukai, imituojantys oro uosto apsaugos bendrovės logotipą“, sakoma federalinės policijos pranešime.

Vagių taikiniu tapo vokiečių kompanijos „Lufthansa“ lėktuvas, skridęs iš Gvaruljoso oro uosto San Paule ir užsukęs į Virakopusą – didžiausią krovinių terminalą Brazilijoje – prieš išskrisdamas į Ciurichą.

Pavogta pinigų siunta buvo gabenama saugių siuntų tarnybos „Brinks“, rašo laikraštis „Folha de Sao Paulo“.

Dienraštis nurodė, kad penki vyrai pagrasino oro uosto apsaugos agentams ir pagrobę pinigus paspruko. Šis apiplėšimas tetruko šešias minutes.

Oro uostas nurodė neturįs informacijos, kad per šį incidentą kokie nors žmonės būtų sužeisti.

Brazilijoje pastaruoju metu gausėjo krovinių vagysčių. Nusikaltėliai dažniausiai taikosi į vilkikus, ypač gabenančius krovinius į Rio de Žaneirą ir iš jo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS