Ciklono nusiaubtame Mozambike prasidėjo gedulas | KaunoDiena.lt

CIKLONO NUSIAUBTAME MOZAMBIKE PRASIDĖJO GEDULAS

Ciklono Idai nusiaubtame Mozambike trečiadienį prasidėjo trijų dienų gedulas. Ciklonas atnešė į regioną smarkius vėjus ir katastrofiškus potvynius, Mozambike galėjo žūti iki 1 000 žmonių.

Iki antradienio vakaro rasti daugiau kaip 200 aukų kūnai, o audra galėjo paveikti apytikriai 350 tūkst. žmonių.

Ciklonas Mozambiką pasiekė praėjusį ketvirtadienį, atnešdamas iki 160 km/h greičio vėjus. Gyventojas Neslonas Moda BBC pasakojo, kad ciklonas jam priminė karą.

Audrai smogus, N. Moda buvo Beiros mieste Mozambike. Vyras pasakojo, kad tą dieną buvo jo sūnaus gimtadienis, ir jie visi buvo namuose.

„Tai priminė karą. Buvo siaubinga. Vaikai verkė, slėpėmės vonioje. Galėjau išvysti mirštančius žmones, o namas, kuriame gyvenau, buvo sugriautas. Yra vaikų, likusių be tėvų ir namų“, - pasakojo N. Moda.

Kiek susilpnėjęs ciklonas pajudėjo Zimbabvės link. Zimbabvėje audra taip pat atnešė stiprius vėjus ir liūtis, sukeldama staigius potvynius, kurie pražudė apie 100 žmonių. Daugiau kaip 200 žmonių laikomi dingusiais.

Kaimyniniame Malavyje taip pat nukentėjo daugiau kaip 900 tūkst. žmonių. Pranešama apie 56 aukas ir 577 sužeistus žmones.

GALERIJA

  • Ciklono nusiaubtame Mozambike prasidėjo gedulas
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS