D. Medvedevas: Rusijai nusispjauti ant G7 pareiškimų | KaunoDiena.lt

D. MEDVEDEVAS: RUSIJAI NUSISPJAUTI ANT G7 PAREIŠKIMŲ

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas su sarkazmu ir kritika reagavo į G7 šalių Ukrainai pareikštą paramą. „Švelniai paakius: mūsų šaliai nusišvilpti į tai, kad G7 nepripažins naujų sienų“, – taip jis šeštadienį savo „Telegram“ kanale komentavo G7 valstybių pareiškimą „niekada“ nepripažinti sienų pakeitimų, kurių Rusija siekia karinė jėga.

Šiuo atveju svarbi tik ten gyvenančių žmonių nuomonė, pabrėžė D. Medvedevas. Jau kelias savaites spėliojama apie referendumus dėl prisijungimo prie Rusijos Maskvai ištikimų pajėgų užimtose Ukrainos dalyse. Eksprezidentas paminėjo Kosovą, kuris Kremliui yra precedentas galimam sienų perstumdymui.

G7 pažadą toliau tiekti ginklus Ukrainai D. Medvedevas pavadino „užslėpto karo pieš Rusiją“ tęsimu, o planuojamą priklausomybės nuo rusiškų energijos išteklių mažinimą – žmonių G7 šalyse, kurios dabar mokės didesnes kainas, kad paremtų „korumpuotą režimą Ukrainoje, apiplėšimu“. Apskritai D. Medvedevas G7 susitikimo pareiškimus kritikavo kaip „melagingus“.

Buvęs Rusijos prezidentas, kuris per savo kadenciją buvo laikomas liberalesniu už dabartinį Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną, nuo karo pradžios pasižymėjo virtine aštrių pareiškimų Vakarų ir Ukrainos atžvilgiu. Jis, pavyzdžiui, palygino Ukrainą su nacistine Vokietija ir neigė jos teisę egzistuoti, grasino Vakarų koncernų nusavinimu Rusijoje, o Švedijos ir Suomijos narystės NATO atveju – branduolinio ginklo dislokavimu Rusijos Baltijos jūrose regione.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, G7, Dmitrijus Medvedevas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS