D. Trumpas užsipuolė FTB direktorių dėl Rusijos kišimosi vertinimo | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS UŽSIPUOLĖ FTB DIREKTORIŲ DĖL RUSIJOS KIŠIMOSI VERTINIMO

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį užsipuolė Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Christopherį Wray (Kristoferį Rėjų), kad šis pabrėžia Rusijos ir dešiniųjų organizacijų pavojų Jungtinių Valstijų rinkimams, užuot sutelkęs dėmesį į Kiniją ir kairiojo sparno judėjimus.

D. Trumpas, kurio rinkiminė kampanija turėjo neaiškių ryšių su Rusijos veikėjais, siūliusiais pagalbą per 2016 metų rinkimus, jau ne kartą kritikavo amerikiečių žvalgybos pareigūnus, nuolat sakančius, kad Maskva vis dar kelia didžiausią pavojų.

Vis dėlto šįkart prezidento kritika, išsakyta Baltuosiuose rūmuose kitą dieną po Ch. Wray parodymų Kongresui, buvo neįprastai vieša.

Žurnalistų paklaustas, ar norėtų atleisti Ch. Wray, D. Trumpas atsakė: „Mes svarstome daugybę skirtingų dalykų.“

„Man vakar nepatiko jo atsakymai. Nesu tikras, kad ir jam jie patiko“, – sakė prezidentas.

D. Trumpas, kurio laukia sunki kova dėl perrinkimo lapkričio 3 dieną, pakartojo, kad, jo įsitikinimu, didesnė problema yra Kinija, o ne Rusija.

„Akivaizdu, kad sąrašo viršuje yra Kinija. Matau, kad galima kalbėti apie Rusiją, Šiaurės Korėją ir daugelį kitų šalių. Tačiau Kinija būtų to sąrašo viršuje, todėl nežinau, kodėl tai nepaminėta“, – sakė jis.

Prezidentas taip pat užsipuolė Ch. Wray dėl jo vertinimo, kad baltaodžių viršenybę propaguojančios grupės kelia didžiausią smurto šalies viduje grėsmę jau ir taip įtemptu priešrinkiminiu laikotarpiu.

„Rasistiniais motyvais pagrįstame smurtiniame ekstremizme žmonės, išpažįstantys kažkokią baltųjų viršenybės ideologiją, neabejotinai sudaro didžiausią dalį“, – sakė Ch. Wray duodamas parodymus Kongrese.

D. Trumpo, kurį tvirtai palaiko ginkluotos dešiniųjų grupės ir sąmokslo teorijų judėjimas „QAnon“, manymu, FTB direktorius verčiau turėtų sutelkti dėmesį į kartais smurtingų antirasistinių protestų priešakyje esantį kairiojo sparno judėjimą „Antifa“.

Šalia Kinijos kritikos, tvirtinimas, kad „Antifa“ siekia sugriauti Amerikos priemiesčius ir skatinti masinį smurtą, yra vienas iš D. Trumpo perrinkimo kampanijos pagrindinių teiginių.

„Antifa“ yra bloga grupė, jie yra nusikaltėliai, jie yra anarchistai, jie yra kurstytojai, jie yra plėšikai ir riaušininkai bei visa kita“, – žurnalistams sakė prezidentas.

„Jie blogi. Ir kai žmogus to nepasako, mane tai jaudina. Man kyla klausimas, kodėl jis to nepasako“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

xsarai

Nesipalink lerva, tau gi suski oficialiai iš obkomo pasakyta kad priešas ne ruskiai o Putinas. Nebent tu iš KoWno ir vel nori gyventi sostijeje.

Xaras

Negi isrinks ta ruskiu ,putkos drauga vel

Laukiam

Maidano Washingtone:) Laukiam kada visa demokratine bendruomene pripažins Trump'a neligatimiu prezidentu. Gitanai degink:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS