Damaskas pasiruošęs belaisvių apsikeitimui su sukilėliais | KaunoDiena.lt

DAMASKAS PASIRUOŠĘS BELAISVIŲ APSIKEITIMUI SU SUKILĖLIAIS

  • 1

Sirijos režimas yra pasiruošęs paleisti suimtuosius, mainais į sukilėlių laikomus įkaitus, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA prieš Kazachstano sostinėje prasidėsiančias derybas.

„Vyriausybė yra pasiruošusi... kaip vieną iš pasiruošimo kitam susitikimui Astanoje punktų iškeisti sulaikytuosius į vyrus, moteris ir vaikus – civilius ir karius, kuriuos yra pagrobę teroristai“, – sakoma SANA pranešime, kuriame teroristais vadinami sukilėliai.

Kazachstanas pakvieti Sirijos sukilėlių ir vyriausybės atstovus trečiadienį ir ketvirtadienį surengti naują susitikimą Astanoje po praėjusį mėnesį režimą palaikančių Rusijos ir Irano bei sukilėlių sąjungininkės Turkijos organizuoto pirmojo derybų rato.

Sirijos vyriausybė tokį sprendimą priėmė „Sirijos valstybei sėkmingai išlaisvinus daugybę teroristų grupuočių pagrobtų civilių ir karių“, pranešė agentūra, cituodama vieną oficialų šaltinį.

Trečiadienį Sirijos režimas perdavė 55 sulaikytuosius – daugiausia moteris ir aštuonis vaikus, kuriuos iškeitė į 57 Latakijos civilius, tarp jų 19 vaikų, kuriuos sukilėliai laikė įkaitais nuo 2013 metų.

Valstybinė žiniasklaida parodė anksčiau filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) su žmona Asma priima buvusius įkaitus.

Apie apsikeitimą belaisviais pranešta, kai B.Assadas paneigė praėjusią savaitę pasirodžiusią „Amnesty International“ ataskaitą, esą viename valstybiniame kalėjime per penkerius metus Sirijos režimas pakorė iki 13 tūkst. žmonių.

Po derybų Astanoje numatytas dar vienas Jungtinių Tautų tarpininkaujamų derybų ratas vasario 20 dieną Ženevoje.

Per Sirijos karą nuo 2011 metų žuvo daugiau nei 310 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

šiaip

kokie čia "sukilėliai",teroristai,vandalai,jau pusę Palmiroje Romos teatro sugriovė,išstovėjusius kelis tūkstančius metų,kolonas susprogdino,,,,dar gal ne į temą,vaikai,moterys,pagyvenę žmonės tvarko miestą,sugriautus namus,o čia vis dar bėga į Europą,ir visi jauni,įmitę,grįžkit į Tėvynę,atstatykite,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS