Danijoje trys asmenys apkaltinti planavę įvykdyti teroro išpuolį | KaunoDiena.lt

DANIJOJE TRYS ASMENYS APKALTINTI PLANAVĘ ĮVYKDYTI TERORO IŠPUOLĮ

Danijos prokuratūra pirmadienį pranešė, kad trys asmenys buvo apkaltinti planavę „nežinomoje vietoje Danijoje arba užsienyje“ įvykdyti teroristinį išpuolį ir tuo tikslu įsigiję ginklų bei cheminių medžiagų bomboms gaminti.

Pagal šalyje galiojančias asmens duomenų apsaugos taisykles dviejų ketvirtą dešimtį einančių vyrų ir moters pavardės neskelbiamos.

„Planai įvykdyti ataką žlugo, nes įtariamuosius suėmė policija“, – išplatintame pranešime nurodė Kopenhagos vyriausioji prokurorė Lise-Lotte Nilas (Lisė-Lotė Nilas). 

Šie asmenys buvo apkaltinti ne tik pasikėsinimu įvykdyti teroristinį išpuolį, bet ir teroristinės veiklos finansavimu pervedant pinigus asmeniui, susijusiam su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

Jeigu įtariamieji bus pripažinti kaltais, jiems grės įkalinimo iki gyvos galvos bausmės. Danijoje nuteistieji iki gyvos galvos kalėjime paprastai praleidžia 16 metų.

Apkaltinta moteris turi dvigubą pilietybę. Prokurorai sieks, kad iš jos būtų atimta Danijos pilietybė ir ji būtų visam laikui išsiųsta iš šalies. Prokurorai taip pat sieks abiejų apkaltintų vyrų deportacijos.

Trejetas bus teisiamas Holbeke, už 50 km į vakarus nuo Kopenhagos. Teismo procesas prasidės rugpjūčio 22 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS