Dviejų Brazilijos valstijų gubernatoriams nustatyta koronaviruso infekcija | KaunoDiena.lt

DVIEJŲ BRAZILIJOS VALSTIJŲ GUBERNATORIAMS NUSTATYTA KORONAVIRUSO INFEKCIJA

Dviejų Brazilijos valstijų gubernatoriai, kritikavę prezidento Jairo Bolsonaro (Žairo Bolsonaru) raginimus sušvelninti dėl koronaviruso protrūkio šalyje įvestus suvaržymus, antradienį pranešė, kad jiems diagnozuota koronaviruso infekcija COVID-19.

Rio de Žaneiro gubernatorius Wilsonas Witzelis (Vilsonas Vicelis) ir šiaurinės Paros valstijos gubernatorius Helderas Barbalho (Elderas Barbalju) socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose informuoja apie jiems nustatytą COVID-19 diagnozę ir ragina žmones likti namuose. 

W. Witzelis, uoliai raginęs per koronaviruso protrūkį uždaryti įmones, kurių veikla nėra gyvybiškai būtina, ir įpareigoti žmones būti namuose, sakė, kad blogai pasijuto penktadienį. Jam pakilo temperatūra, ėmė perštėti gerklę, dingo uoslė. Skonio ir kvapo pojūčių praradimas yra vienas pagrindinių koronavirusinės infekcijos simptomų.

„Šiandien sulaukiau teigiamo testo dėl koronaviruso rezultato... Dabar, ačiū Dievui, jaučiuosi geriau ir tęsiu darbus, laikydamasis savo gydytojų nurodymų“, – sakė 52 metų W. Witzelis.

„Dar kartą prašau jūsų – būkite namuose, nes ši liga, kaip visi matome, plinta sparčiai ir niekas nuo jos nepasaugotas“, – kalbėjo jis.

Analogišką raginimą išsakė ir 40-metis H. Barbalho. Politikas nurodė, kad jam COVID-19 simptomai nepasireiškė.

„Šis virusas yra itin užkrečiamas, ligai nesvarbu jūsų amžius ar socialinė padėtis. Pavojus kyla kiekvienam. Taigi, prašau, likite namuose“, – sakė jis.

Ultradešiniųjų pažiūrų Brazilijos lyderis J. Bolsonaro pastarosiomis savaitėmis ne kartą piktinosi kovai su koronavirusu pasitelktomis karantino priemonėmis, kurios esą gali sugriauti didžiausią Lotynų Amerikos ekonomiką. Šią ligą jis yra pavadinęs „nesmarkiu gripu“, į kurį perdėtai reaguojama.

W. Witzelis praėjusį mėnesį pareiškė, kad J. Bolsonaro atsisakymas paisyti Jungtinių Tautų ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijų gali būti laikomas „nusikaltimu žmoniškumui“.

Brazilija yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis Lotynų Amerikoje. Oficialiais duomenimis, šalyje nuo COVID-19 jau mirė 1 532 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS