Ekspertai prakalbo apie karo Ukrainoje užsitęsimą ir branduolinio smūgio grėsmę | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI PRAKALBO APIE KARO UKRAINOJE UŽSITĘSIMĄ IR BRANDUOLINIO SMŪGIO GRĖSMĘ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nėra pasirengęs užsitęsusiam karui, nes susilaiko nuo tinkamų sprendimų. Visų pirma, Rusijos valdžia pavėluotai įgyvendina didelio masto karines reformas, rašo UNIAN.

Karo studijų instituto ISW analitikai aiškina, kad Kremlius pavėluotai mobilizuoja personalą ir jį pertvarko. Tai turėjo padaryti prieš prasidedant karui Ukrainoje. Be to, delsiama paskelbti antrąją mobilizacijos bangą, nes bijoma visuomenės reakcijos.

Kaip teigiama, V. Putinas papildomai atlieka apklausą, siekdamas įvertinti, kaip rusai vertina mobilizaciją. Ekspertų teigimu, Rusijos prezidentas remiasi grupe atpirkimo ožių, kurie vietoj jo viešai rizikuoja ir prisiima kaltę dėl okupantų karinių nesėkmių.

Ekspertų nuomone, V. Putino nenoras rizikuoti rodo, kad jis greičiausiai dar nesiryš grasinti branduolinio ginklo panaudojimu ar karu su NATO. Rusija tokius grasinimus naudojo Vakarams įbauginti. V. Putinas vertina savo vidaus status quo ir stengiasi vengti rizikingos politikos, kad pasiektų savo tikslus.

„V. Putinas ir toliau demonstruoja, kad išlieka atsargiu žmogumi, nors jo suvokimas apie situaciją, su kuria jis susiduria, prieštarauja tikrovei“, – teigė ISW ekspertai.

UNIAN primena, kad bendri Rusijos armijos koviniai nuostoliai nuo plataus masto invazijos pradžios 2022 metų vasario 24 dieną yra maždaug 132 tūkst. 160 žmonių.

Generalinio štabo duomenimis, per pastarąją dieną  Ukrainos kariai atmušė Rusijos įsibrovėlių išpuolius  Bachmuto srityje ir dar trylikoje gyvenviečių Donecko srityje. Pažymima, kad įsibrovėliai pagrindines pastangas sutelkia į puolimo operacijas Kupjanskio, Limanskio, Bachmutskio, Avdejevskio ir Novopavlovskio kryptimis.

Ukrainos gynybos pajėgų aviacija atliko devynis smūgius į zonas, kuriose koncentruojasi priešas, ir atakavo priešlėktuvinių raketų sistemų pozicijoms. Tuo pačiu metu raketų ir artilerijos daliniai pataikė į vadavietę, aštuonias okupantų koncentracijos zonas ir amunicijos sandėlį.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, branduolinis ginklas, branduolinis smūgis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS