Epidemijos mastas smarkiai išaugo: nuo viruso mirė jau 1 500 žmonių | KaunoDiena.lt

EPIDEMIJOS MASTAS SMARKIAI IŠAUGO: NUO VIRUSO MIRĖ JAU 1 500 ŽMONIŲ

Mirčių nuo koronaviruso skaičius šeštadienį perkopė 1 500, Hubėjaus provincijoje mirė dar 139 žmonės.

Provincijos sveikatos komisija pranešė apie 2 420 naujus užsikrėtimo taip vadinamu COVID-19 virusu, tačiau tai beveik perpus mažiau užsikrėtimų nei praėjusią dieną.

Iš viso ši liga pražudė 1 519 žmonių, o užsikrėtimo atvejų suskaičiuota daugiau nei 66 000.

Šią savaitę epidemijos mastas smarkiai išaugo Hubėjaus provincijos valdžiai ėmus taikyti kitus skaičiavimo kriterijus. Į statistines suvestines jie įtraukė papildomų pacientų, kurių anksčiau nepriskaičiuodavo. Dabar užsikrėtusiais laikomi ne tik tie, kuriems virusas nustatomas laboratorijose patikrinus jų mėginius, bet ir „kliniškai diagnozuoti“ pacientai, tikrinami peršviečiant plaučius.

Kinijos valdžios atstovai paskelbė, kad per ligos protrūkį užsikrėtė 1 716 medicinos darbuotojų, 6 iš jų mirė.

Dauguma medikų užsikrėtimų fiksuojama Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane. Daugelyje perpildytų ligoninių šiame mieste trūksta tinkamų kaukių ir apsaugos įrangos.

GALERIJA

  • Epidemijos mastas smarkiai išaugo: nuo viruso mirė jau 1 500 žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ajajai

Jau 1500 žmonių, siaubas kažkoks! O kiek per tą laiką žuvo autoavarijose? O visokiuose skelbtuose ir neskelbtuose karuose? Ne dėl to triukšmaujama...

...

Kaip mes elgėmės su gripuotais paukščiais?.. o kodėl kiniečiams leidžiam laisvai skraidyt?.. :s

tevas

O visos civilizuotos šalys vis "glaudžia" po savo padange kiniečius - juos reikia uždaryti Kinijoje ir neleisti išvykti. Baisu, kad nesilaikoma pagrindinės apsisaugojimo priemonės - IZOLIAVIMO. Negi taip sunku tą padaryti? Jau seniau tas virusas pas juos siautėjo, bet tylėjo uodegą pabraukę (kaip ir Rusija su Černobiliu), kol neišplito
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS