Etiopijoje per išpuolį nužudyta daugiau kaip 100 žmonių | KaunoDiena.lt

ETIOPIJOJE PER IŠPUOLĮ NUŽUDYTA DAUGIAU KAIP 100 ŽMONIŲ

Ginkluoti užpuolikai trečiadienį nužudė daugiau kaip 100 žmonių per ataką Etiopijos vakarinėje dalyje, pranešė nacionalinė žmogaus teisių organizacija.

Šis incidentas papildė virtinę kruvinų išpuolių, pastaruoju metu įvykdytų neramiame regione.

Vyriausybės remiama, bet nepriklausoma Etiopijos žmogaus teisių komisija (EHRC) savo vėlai trečiadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad „daugiau kaip 100 žmonių žuvo per gaisrus ir šaudymą, surengtą ginkluotų vyrų“ Benišangulo-Gumūzo regione.

Komisija pridūrė, kad per paryčiais prasidėjusį išpuolį „prieš miegojusius gyventojus“ gyvi likę žmonės pateikė „sukrečiančių atakos fotografinių įrodymų“. Anot įvykių liudininkų, Metekelo rajone surengta ataka tęsėsi iki popietės.

Buleno mieste, esančiame maždaug už 90 km nuo atakos vietos, mažiausiai 36 žmonės buvo gydomi vietos ligoninėje dėl šaunamaisiais ginklais ir strėlėmis padarytų žaizdų, nurodė EHRC.

Užpuolikai taip pat padegė gyventojų pasėlius, sakė agentūra.

„Vienas iš nukentėjusiųjų pasakojo mums matęs 18 tokių gaisrų“, – sakoma pranešime.

Tuo metu vietovėje nebuvo jokių policijos arba saugumo pajėgų, pridūrė EHRC. Antradienį į šį regioną buvo pasiųsta kariuomenės, siekiant išsklaidyti įtampą, bet kariai greitai vėl išvyko.

Kai kurie nukentėjusieji per antpuolį sakė pažįstantys užpuolikus, sakoma komisijos pranešime. EHRC paragino į regioną pasiųsti humanitarinės pagalbos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Zooparke vel saudosi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS